fbpx

Koncertima u sklopu akcije Jer svirati se mora mogu prisustvovati svi

Jer svirati se mora

– U dijelu javnosti i dalje dolazi do nerazumijevanja u pogledu mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije – „Jer svirati se mora“, koji se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. U najavi koncerata Tomislava Bralića i klape Intrade u Makarskoj 20.6. i Solinu 23.7. bilo je jasno naglašeno da se koncerti odvijaju u sklopu akcije “Jer svirati se mora”.

Jer svirati se mora

Na ovim koncertima strogo je ograničen broj publike, a rasporedom sjedala ili stolova su onemogućeni bliski kontakti prisutnih posjetitelja. Koncerti se odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela. Osnovna ideja ovih koncerata je da se potaknu koncerti i pomogne cijeloj glazbenoj industriji.

HGU je u svom priopćenju objavljenom 14.05.2021. potvrdio da se Pravila o obvezi imanja COVID-19 potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu te akcije – poručuju organizatori.

– Najava članova Nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. COVID-19 potvrde ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“, već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi.

Žao nam je ako nije dovoljno jasno iskomunicirano da se radi o koncertima u ciklusu “Jer svirati se mora” koju Tomislav Bralić i klapa Intrade podržavaju – zaključuju organizatori.

Foto: Press