fbpx

Ivica Kostelić: Sport obogaćuje život

Zagreb…

Ivica Kostelić– Sport obogaćuje život. Pomicanje svojih vlastitih granica pruža vam zadovoljstvo. Sportom se bavim jer to volim, a prestanak moje sportske karijere nikako neće značiti prestanak bavljenja sportom. Sljeme je idealno za svaki oblik rekreacije. Obožavam trčanje i hodanje što bih preporučio svima. Besplatno je, a osim u sportu, uživat ćete i u boravku u prirodi. Preporučam svima da odaberu njima najzanimljiviju vrstu treninga, nešto što ih neće dodatno umarati i u čemu će uživati. Ja se nakon treninga osjećam zadovoljnije i ispunjenije, a isto predlažem i svim građanima Hrvatske – rekao je Ivica Kostelić.
Ivica KostelićNajbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić u vrućim ljetnim danima vrijeme najrađe provodi trenirajući na, kako često naglašava, najljepšem mjestu na svijetu – Sljemenu. Mjesto gdje je napravio svoje prve skijaške korake, nakon niza putovanja i skijaških natjecanja u cijelom svijetu, i dalje je broj jedan u srcu hrvatskog sportskog junaka koji se bez obzira na brojne dugogodišnje ozljede, upravo na Sljemenu neumorno priprema za novu skijašku sezonu. Ususret Ivica Kostelićnjoj pridružio se Europskom tjednu sporta te postao njegov ambasador.
Sa suprugom Elin, također skijašicom, Ivica Kostelić očekuje svoje drugo dijete koje će kao i sina Ivana odgajati u sportskom duhu koji je kako smatra jedan od najvažnijih čimbenika za dug, zdrav i sretan život.
– Djecu ću od malih nogu usmjeravati prema sportovima koji ih budu zanimali. Nije uzaludna ona izreka: ‘U zdravu tijelu, zdrav duh’. Sport je najbolji način da tijelo koje nam je dano pravilno održavamo kako bi što dulje funkcioniralo na najbolji mogući način. Vrlo je bitno da smo što aktivniji te je to jedna od zadaća ovog projekta koji podržavam i veselim se njegovom nastavku ove godine! – dodao je Kostelić.

Foto: Promo