fbpx

Prognoze superfinala MMA: Koga prvaci vide kao pobjednike!

MMA ligaProšlosezonski pobjednici protiv ovosezonskih. Evo koga prošlosezonski pobjednici vide kao pobjednike u subotu. Krenuli smo redom od najlakše kategorije. Marko Burušić osvojio je prošle sezone kategoriju do 70 kilograma. U polufinalu je slavio protiv Filipa Pejića, u finalu protiv Patrika Pereše. Dvojca koji se bori u subotnjem finalu.
– Mislim da je Pereša daleko kvalitetniji borac. Puno je duže u ovom sportu, to je njegova prednost. S Pejićem imam korektan odnos, no možda ga nekad košta preveliko mišljenje o sebi pa ga sustigne karma. Eto to  je onako iskreno. Ne vjerujem da će ovaj meč otići do kraja, prognoziram pobjedu Pereše tehničkim nokautom u drugoj rundi.”
Luka Vrkić, talentirani parteraš iz UFK Trešnjevka imat će najteži zadatak. U prosinačkom superfinalu mogao bi se suprostaviti svom bratu Lovri koji se u subotu bori protiv Zdravka Dukića.
– Brat slovi kao blagi favorit. No Dukić ima svoje šanse. Prvenstveno zbog činjenice da Lovro do sada nije bio u drugoj rundi, nema to iskustvo. Brzo je završavao svoje mečeve, dok je Dukić već vidio kako se odrađuje meč na bodove. Lovro je kao i svi iz našeg kluba odličan parteraš. Nadam se da sam bio koliko je to moguće objektivan haha.
MMA ligaUz Dorijana Ilića, najimpresivniji borac prošle godine bio je David Vasić. Borac pulskog Trojana sve je protivnike završavao u prvoj rundi. Antonio Mijatović i Zoran Đođ dogurali su do finala srednje kategorije.
– Mijatović je veliki favorit da uzme pojas ove godine. Iako Đođa mnogi nisu vidjeli u finalu svaka mu čast. Napredovao je puno i u polufinalu je Jurina koji je kotirao kao favorit brzo i efektno završio. Mislim da je u ovom meču 70:30 u postocima na strani Mijatovića. Naučio je taktizirat, mečevi mu često odu na bodove. Možda i ovaj ode, u svakom slučaju jako su obojica napredovali.
‘Zadarski Tyson’ Božo Mikulić ostao je upamćen po najbržim nokautima prošle godine. U ovosezonskom finalu našao se čovjek kojem je Božo nanio jedini poraz u karijeri – Matej Batinić. On će u kavez protiv neporaženog Kristijana Peraka.
– Obojica su hrvači. Malenu prednost dajem Peraku zato što je nešto fizički jači od Batinića. Općenito mislim da je to ponajbolji meč koji se nudi na meniju u subotu. I prije početka druge sezone kada sam vidio sam njih dvojicu kao ovosezonske finaliste.
Kraljevska, teška kategorija ove godine nije ponudila zvijezdu poput Dorijana Ilića. No Dražen Glavaš ponovno se našao u finalu. Njegov protivnik je Saša Milinković, a evo kako njihov sudar vidi Dorijan.
– Glavaš je  u prednosti. Znam da dobro trenira, i to najviše parter. Milinković je ipak hrvač, ali iskustvo je ipak na strani Glavaša. Nikad se ne zna hoće li meč otići na bodove, ali poučen mečevima iz teške kategorije vjerojatno će završiti prekidom i to relativno brzo. Malenu predost dajem Glavašu.

Čuli smo kratke analize prvih prvaka naše MMA lige, a uskoro ćemo vidjeti koliko su dobri prognozeri.

Foto: Press Scena.hr