fbpx

U 14.00 sati: U Hrvatskoj ukupno 867 zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 867 zaraženih koronavirusom

koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 867 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Na respiratoru imamo 32 osobe, a oporavljenih je 67 osoba – rekao je Vili Beroš.
Do sada je obavljeno ukupno 7015 testiranja, 611 u posljednja 24 sata. 7 policijskih službenika pozitivno je na koronavirus. Hrvatska Vlada dogovorila je nabavku 250 respiratora koji će sukcesivno dolaziti u Hrvatsku. Županijski centri 112 dobili su dosad ukupno 3564 dojava o kršenju samoizolacije. Kod 970 osoba utvrđeno je kršenje samoizolacije, o čemu je obaviješten Državni inspektorat.

koronovirus

24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr