fbpx

U spomen Eni Begović: Velikani hrvatskog glumišta

Zagreb…

U spomen tragično preminuloj glumici Eni Begović HRT prikazuje emisiju iz ciklusa Velikani hrvatskog glumišta

Ena Begović

Ena BegovićHrvatska radiotelevizija će u četvrtak 15. kolovoza na Prvom programu (HRT – HTV1) u spomen tragično preminuloj glumici Eni Begović prikazati emisiju iz ciklusa “Velikani hrvatskog glumišta“. Epizoda je posvećena prerano preminuloj prvakinji HNK u Zagrebu, Eni Begović, koja je stradala 15. kolovoza 2000. na Braču.
U svojoj bogatoj karijeri, antologijskim ulogama barunice Castelli, Klare i Laure Lenbach iz Krležine trilogije, ali i stotinama drugih, osvojila je Ena Begovićsrca kazališnih gledatelja, a svojim filmskim ulogama ušla u povijest domaće i regionalne kinematografije.
O životu i maestralnoj umjetničkoj karijeri jedne od najznačajnijih hrvatskih glumica u emisiji iz ciklusa “Velikani hrvatskog glumišta’ govore: teatrologinja Ana Lederer, sveučilišni profesor Slobodan Prosperov Novak, Mia Begović, Ankica Dobrić, Daniel Rafaelić, Lordan Zafranović, Dragan Despot, Jakov Sedlar, Josip Radeljak, Antun Vrdoljak, Georgij Paro i Joško Ševo.
Emisiju iz ciklusa “Velikani hrvatskog glumišta – Ena Begović” gledajte u četvrtak 15. kolovoza na Prvom programu Hrvatske televizije s početkom u 22.00 sata.

Foto: Press