fbpx

Vikend u znaku Adria Toura!

Zadar…

Adria Tour: Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov…

Adria TourZapočeo je teniski megaspektakl Adria Tour u Zadru. Do nedjelje će na centralnom terenu ŠC Višnjik igrati Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov te dva kvalifikanta iz HEP pozivnog turnira, Danilo Petrović i Peđa Krstin.
– Adria Tour humanitarnog je karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovdje. Prvi put sam u Zadru i jako sam uzbuđen – najavio je turnir Novak Đoković.
U subotu su na rasporedu mečevi u kojem će uživati zadarska publika ali i gledatelji diljem svijeta. Tenisači najavljuju da nas na Višnjiku očekuju napeti dvoboji.
– Veliko mi je zadovoljstvo igrati ovdje, atmosfera je najbolja moguća i nadam se da će tako ostati u danima kojima se stvarno veselim – izjavio je Borna Ćorić, a Marin Čilić je dodao:
– Svi ćemo imati odlične mečeve, a bit će i zabavnih poena. Upoznali smo već na Davis Cupu kako je atmosfera u Zadru sjajna i znam da nas to očekuje i ovog vikenda!
U skupini A za pobjede će se boriti Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Peđa Krstin. U skupini B nalaze se Alexander Zverev, Andrej Rubljov, Marin Čilić i Danilo Petrović.
Prvi mečevi igraju se u subotu s početkom programa u 14 sati, s četiri susreta na dva osvojena seta do četiri osvojena gema. Subotnji večernji program počinje u 19 sati, kada nas čekaju još četiri meča.
Raspored za subotu, početak u 14 sati: Dimitrov – Ćorić, Zverev – Petrović, Đoković – Krstin, Rubljov – Čilić.
Ne prije 19 sati: Dimitrov – Krstin, Rubljov – Petrović, Đoković – Ćorić, Zverev – Čilić.
Tereza Mrdeža pobjednica je ženskog HEP pozivnog turnira Hrvatskog teniskog saveza, koji je u petak završen na zemljanoj podlozi zadarskog Višnjika. Drugopostavljena Tereza je u finalu natjecanja sa 16 hrvatskih tenisačica sa 6:2, 6:3 nadigrala Ivu Primorac, protiv koje je stekla ranu prednost u oba seta – i nakon toga se više nije osvrtala, bez obzira na suparničinu borbenost i pokušaje povratka u igru.
Poslije rezultatskog bijega u ranoj fazi oba seta, Mrdeža je izdržala sve izazove koji su slijedili. Uvjerljivom finalnom pobjedom zaključila je tjedan u kojem je imala jedan izgubljeni set u četiri meča, u četvrtfinalnom susretu s Teom Jandrić, koju je svladala sa 6:1, 3:6, 10:7.
U konkurenciji tenisača slavio je Srbin Danilo Petrović. Prvopostavljeni srpski tenisač je u finalu sa 6:3, 6:0 projurio kraj sunarodnjaka i drugog nositelja Peđe Krstina. Od hrvatskih tenisača najdalje su stigli Nino Serdarušić i Matija Pecotić, koji su zaustavljeni u polufinalu.

Foto: Press – HTS