fbpx

Hrvatska u infarktnoj završnici izgubila od Mađarske

Hrvatska – Mađarska 1:2

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Meksiku, hrvatska socca malonogometna reprezentacija u prvoj prijateljskoj utakmici s Mađarskom na terenu Nogometnog centra Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku poražena je tijesnim rezultatom 2:1.

hrvatska

Obje momčadi čvrsto su ušle u utakmicu. Mreže se nisu tresle sve do 20. minute kada Norbert Gerebenics silovitim udarcem posprema loptu u gornji desni kut mreže te ostavlja nemoćnim domaćeg vratara Malarića. Početak drugog poluvremena bolje otvaraju naši reprezentativci. Već u prvoj minuti nastavka, Pavlović sjajno pronalazi Pavličevića koji iz okreta zabija za poravnanje rezultata.

hrvatska

Sijevale su do kraja susreta prilike s jedne i druge strane, no iskazala su se oba vratara sa svojim intervencijama. Rezultatski egal zadržao se sve do posljednje minute susreta kada je zbog pogreške Nikole Ellera, Robert Fekete izašao sam pred hrvatskog vratara te pospremio loptu u mrežu za konačnih 2:1.

– Bila je to vrlo čvrsta i izjednačena utakmica. Hrvati su jako dobri protivnici, ali srećom na kraju smo uspjeli zabiti taj pobjednički zgoditak. Iskreno, mislim da bi izjednačeni rezultat svakako bio realniji. Sviđa nam se ovdje u Zagrebu i jedva čekamo drugu utakmicu s hrvatskom reprezentacijom – kratko je prokomentirao mađarski reprezentativac Balazs Hollauer.

– Sigurno da nismo zadovoljni s rezultatom. Nažalost, dobili smo gol u zadnjim minutama, možda zbog individualne pogreške i nepotrebnog driblinga, ali to nije toliko ni bitno.

Mislim da je bila jedna dobra utakmica, čvrsta, u nekim trenucima možda i malo prečvrsta. U svakom slučaju, bio je to dobar test za nas. Mađari su se pokazali kao dobra ekipa, s pravom konkuriraju za visoka mjesta na svjetskim prvenstvima. Vjerujem da će sutra biti još bolja utakmica. Bit će lakše igrati jer neće biti toliko sklisko – pojasnio je izbornik Željko Ostman.

Na prvoj utakmici s Mađarima priliku su dobili i neki novi igrači, kojima je ovo bilo prvo iskustvo igranja u reprezentativnom dresu.

– To nam je bio i cilj. Proširiti popis reprezentativaca da u svakom trenutku možemo izabrati tko će nam najbolje koristiti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Već sada imamo preko 25 igrača koji su dobili priliku, a vjerujem da će tih utakmica biti još. S određenim brojem treninga i većim brojem okupljanja sigurno će to izgledati bolje.

Druga prijateljska utakmica s Mađarskom na rasporedu je danas s početkom u 12.30 sati u Nogometnom centru Zlatna lopta na zagrebačkom Žitnjaku, uz izravan prijenos na SPTV-u.

Foto: Press – Hrvatska socca malonogometna reprtezentacija