fbpx

Kako je nastala modna priča u Učilištu Profokus

U Novu 2022. s novim i kreativnim idejama polaznika Profokus

Za sve što radimo potrebno je kvalitetno znanje koje želimo što prije steći. Upravo to je bio povod da novim metodama koje razvijamo u Učilištu Profokus pokažemo kako je napredak moguć u kratkom roku.

Profokus

Kako realizirati svoje ideje, kako ostvariti put ka uspjehu, kako kreativno stvarati, kako prezentirati kreacije, sve su to pitanja koja postavljaju budući modni dizajneri i svi kreativci.

Polaznici koji su odlučili baviti se kreativnim zanimanjima od modnog dizajna, modnog stilizma, vizažizma sve do frizera stilista uključili su se u projekt Učilišta Profokus i svoj rad pokazali na modnoj reviji.

Metode brzog usvajanje znanja

Brzu metodu usvajanja znanja koja se provodi u programima učilišta Profokus savladali su polaznici prve godine. Svako tko se okušao u području dizajna zna koliko je potrebno vremena da kvalitetan produkt bude izrađen.

Profokus

Za pohvalu je da u nepuna tri mjeseca modni dizajneri prve godine koji nisu imali nikakvog iskustva i stečenog znanja, naučili su konstrukciju i tehnologiju izrade suknje, te tako sašili svoje kreacije.

Profokus

To su Marina Šakota, Karla Jurjević, Barbara Kecerin, Filipa Pušić, Kristina Kežman Šercer, Mihaela Štimac Rojtinić. Svojim kreacijama ostvarili su najznačajniji dio obrazovanja, a to je kvalitetno stečeno znanje da za svoju nacrtanu ideju mogu izraditi kroj i sašiti model.

Profokus

Polaznici druge godine Lorena Gečević, Marina Buljat, Anamarija Karlović, Andreja Komak pokazali su poznavanje i stvaranje dizajna od ideje do izrade i modeliranje kroja i tehnološke izrade.

Profokus

Od zahtjevnih rukava i njihove složene konstrukcije sve do začudnih rezova, te izazova da se upuste u kreiranje muške odjeće, dizajneri su ostvarili zadani cilj.

Profokus

Na modnoj reviji pokazali kako je moguće savladati sve zapreke usvojenim znanjem.

Na tom putu pomagali su im stručni mentori Učilišta Profokus Branka Vučetić Atletić, Ljiljana Podgorski, Danijela Valentić, Lidija Marošević i asistentica Mirjam Martić.

Njihovo zalaganje i trud prilikom edukacije vidjelo se u svakom segmentu dizajna.

Produkcija i suradnja kreativaca

U fantastičnom prostoru koncept Square One Coworking, održana modna revija dala je poticaj kreativnosti u nastupajućoj 2022. godini.

Kristina

Cijeli koncept osmislila je i vodila menadžerica Učilišta Profokus Kristina Atletić i tako je pokazala polaznicima kako se vrhunski vode projekti. Uputila ih je u važnost suradnje dizajnera i modnih stilista koji su svoja prva stečena znanja primijenili na ovoj reviji, kao i izvrsni mladi frizeri stilisti s odličnim frizurama, te vizažisti i njihov kreativni make up.

moda

Finale revije bilo je rezervirano za bivšu polaznicu Učilišta Profokus, Mirijam Martić, koja velikim koracima grabi prema uspješnoj karijeri modnog dizajnera.

moda

Njena kolekcija inspirirana je Etno motivima i premijerno je bila prikazana na Etno reviji u Vinkovcima.

Za kraj Modni mingl

Da bi modna priča imala svoje finale, organiziran je panel „Modni mingl“ u kojem su sudjelovala renomirana imena iz svijeta mode, proizvodnje i medija: Josipa Maslac Petričević, Naftalina, Tihana Harapin Zalepugin, modna agencija Talia te Zoran Aragović – BiteMyStyle i Kristina Burja – Krie design, koji su ujedno bivši polaznici modnog dizajna Učilišta Profokus.

Profokus

Govornici su u ugodnom razgovoru, odgovarali na pitanja, savjetovali, a između ostalog, komentirali i situaciju u modnom svijetu te zaključili kako hrvatski modni dizajn ima velikog potencijala uz izuzetno talentirane kreativce koji uče od stvaranja dizajna do produkcije kolekcije u Učilištu Profokus uz pomoć vrhunskih stručnih mentora.

Profokus

To je ujedno i smjer koji bi trebao poticati mlade da nakon obrazovanja budu spremni za svoj samostalni rad – poručuju iz Učilišta Profokus.

Foto: Press uz odobrenje Profokus – Zvonimir Ferina