fbpx

Profokus: Zašto odabrati kuhinje po mjeri?

Odabir između modularne ili kuhinje po mjeri

ZAŠTO ODABRATI DIZAJNERSKU KUHINJU PO MJERI, A NE MODULARNU?

Ako ste u nedoumici prilikom odabira između modularne ili kuhinje po mjeri, svakako pročitajte ostatak članka gdje vam donosimo savjete mladog dizajnera Mateja Kuševića koji ispred M1st design studia odgovara na postavljeno pitanje; modularna ili kuhinje po mjeri?

kuhinje po mjeri

Matej smatra da je kuhinja po mjeri u potpunosti prihvatljivije i pametnije rješenje od modularnih kuhinja. To će vam i pokazati na nekoliko primjera.

ISKORISTIVOST SVAKOG CENTIMETRA

Bilo da je riječ o prostoru u potkrovlju, ispod stepenica ili nekom drugom prostoru, vrlo je važno iskoristiti svaki centimetar vašeg prostora. Pogotovo kada govorimo o manjim prostorima, a imperativ je smjesti što više elemenata.

kuhinje po mjeri

FUNKCIONALNOST

Kuhinja od poda do stropa je funkcionalna kuhinja. Tako imamo elemente veće zapremine, tj. veće iskoristivosti samog ormara. Drugi i vrlo bitan razlog je teško dohvatna prašina koja se sliježe na kuhinjske elemente i vrlo ju je teško ukloniti; što ćemo izbjeći ako se odlučimo za kuhinju po mjeri te je napravimo skroz do stropa.

MEHANIZAM

Mehanizam kao takav svakako je poželjan i prihvatljiv u kuhinjama zbog iskoristivosti kuteva, koji su najčešće neiskorišteni kod modularnih kuhinja. Teže dostupne elemente na visini nije lako dohvatiti, ali postavljanjem mehanizma i taj problem se može riješiti; podizanjem, odnosno spuštanjem fronti tih elemenata. Mehanizmi se vrlo često nalaze u kuhinjama manjih kvadratura.

kuhinje po mjeri

UNUTRAŠNJOST

Kreiranje unutrašnjosti elemenata je vrlo važan dio u kuhinji koji ne pronalazimo u modularnim kuhinjama. Bez obzira, govorimo li o posebnim odjeljcima za tanjure, začine ili ostale kuhinjske potrepštine, važan su dio prilikom dizajna kuhinje.

OGLEDALO

Postavljanjem ogledala između donjih i gornjih elemenata kao i na šanku, svakako ćemo vizualno povećati prostor kuhinje i ona će samim time dobiti na profinjenosti i elegantnosti.

VLASTITI DIZAJN

Daleko najvažnija stavka prilikom izrade kuhinje je odabir fronti, odnosno kreiranje vlastitog dizajna. To se ne može postići odabirom modularne kuhinje; stoga postanite dizajner na jedan dan, uz preporuke dizajnera odaberite stil i boju fronti, ručkice i sve ostale elemente na kojima će vam zavidjeti svaki gost.

kuhinje po mjeri

Učilište Profokus ponosi se s kreativnim i talentiranim polaznicima programa Dizajna interijera među kojima je i Matej Kušević. U tijeku su upisi za program Dizajn interijera Učilišta Profokus gdje mladi i talentirani kreativci poput Mateja Kuševića mogu usavršiti i usvojiti sva znanja koja su im na raspolaganju u našem Učilištu kako bi postali profesionalni dizajneri interijera. Raniji upis programa Dizajn interijera omogućuje popust od 15 posto.

Foto: Press – Profokus – Vizualizacija: M1st design studio