fbpx

(Re)kreativac: O zdravome načinu života za djecu i mlade

Zagreb…

Emisija je namijenjena mladim kreativcima i rekreativcima, a govori o zdravome načinu života za djecu i mlade i usvajanju dobrih prehrambenih navika i tjelovježbi

Emisija za djecu– Emisija je to koja bi mogla razveseliti mlade rekreativce i kreativce, a nastala je prema ideji vršiteljice dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a Jasne Burić. Govorit će o zdravome načinu života i potaknuti djecu i mlade na usvajanje dobrih i poželjnih prehrambenih navika uz neizostavnu tjelovježbu – ističe vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije Anđelko Glibo.
Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) ove će jeseni posvetiti veliku pozornost emisijama za djecu i mlade. Među njima je i nova emisija (Re)kreativac.
– Svi smo mi sportaši u srcu i mislima. Ali kad treba napokon obuti tenisice i zaputiti se na tjelovježbu, često postoji nešto važnije ili hitnije. Temeljna je ideja promovirati kretanje i zdravu prehranu mladih – kaže urednica emisije Silva Skender.
Ivan Planinić, Silva SkenderIz toga je razloga i nastao (Re)kreativac – emisija čiji je cilj potaknuti gledatelje na rekreacijsko bavljenje sportom, upoznati ih sa što više sportova, objasniti im gdje, kako i zašto se odlučiti za neku sportsku aktivnost, ali i upoznati ih s osnovama zdrave prehrane koja će im pomoći probuditi možda uspavani zdravi duh u zdravome tijelu. Naime, istraživanja pokazuju da je pretilost sve češća u djece školske dobi, a ona može biti uzrokom niza bolesti.
Voditelj emisije bit će Ivan Planinić, omiljen kod djece i rado viđeno lice u Školskome programu Hrvatske televizije. Kao kreativni rekreativac Ivan će vježbati za gledatelje, ali ne i umjesto njih. Njegov je zadatak pokazati kako odabrati sport po svojoj mjeri i nastaviti dalje do pune forme, a brojne nepoznate činjenice i zanimljivosti o sportovima te motivirajuće priče onih koji su krenuli i uspjeli u svojemu naumu bit će dodatni motiv gledateljima da se pokrenu. Šaljivo parafrazirajući poznatu izreku o uspjehu, voditelj emisije kaže:
Ivan Planinić– Iza velikih uspjeha svakoga profesionalnog sportaša ponosno stoje i mali uspjesi svih (re)kreativaca.
Tjedna emisija (Re)kreativac emitirat će se nedjeljom u 14,40 sati, a reprizirati utorkom u 11,00 sati. Imat će četiri glavne rubrike.
U prvoj, Na terenu, Ivan Planinić zajedno s trenerom otkriva osnove pojedinoga sporta. Kod kineziologa druga je rubrika – u njoj Ivan od kineziologa doznaje kako bavljenje određenim sportom djeluje na naš organizam. Slijedi Savjet nutricionista i kuharov dodatak, gdje će nutricionist govoriti općenito o zdravoj prehrani i prehrani prikladnoj za bavljenje određenim sportom. Gledatelji će doznati kako odabrati namirnice koje će naše tijelo dovesti u odličnu formu, a prema nutricionistovim smjernicama kuhar će pripremiti ukusno i jednostavno jelo.

Za djecu rekreativac

– U posljednje vrijeme javne ustanove ulažu velik napor u sastavljanje što zdravijega jelovnika u školama te u promoviranje kretanja djece. Namjera je emisije (Re)kreativac pokazati sve vrijednosti zdrave prehrane i kretanja – ističe urednica emisije Silva Skender.
U rubrici Moja priča čut ćemo priče poznatih i osobitih sportaša rekreativaca koje bi trebale biti dodatna motivacija i poticaj na bavljenje određenim sportom. Očekuje se i mnogo dobrih, zanimljivih i zabavnih priča začinjenih povijesnim činjenicama i brojkama.
Urednica je emisije (Re)kreativac Silva Skender, redateljica Ivana Radovčić, voditelj Ivan Planinić, scenarist Zdravko Šarčević, snimateljica i montažerka Ana Šerić, producent Lukša Marotti.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press