fbpx

Dodijeljene nagrade Najljepšim školskim vrtovima u RH

Nagrade Najljepšim školskim vrtovima

U HRT-ovu televizijskom studiju Anton Marti održana je tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

vrtovima

Ekološko-obrazovni projekt Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora.

vrtovima

Uz nazočnost brojne djece, učitelja, profesora, ravnatelja te predstavnika ministarstava koje podupiru projekt te čelnika lokalne i regionalne samouprave Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za pobjednički školski vrt osvojila je Osnovna škola Sirač.

Najljepši je vrtić u Republici Hrvatskoj vrtić Sunčica iz Krapine.

Nagradu za najljepšu učionicu na otvorenome, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobila je Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica, a Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost osvojila je Osnovna škola iz Lipika.

Nagrada Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj otišla je u Baranju, u Osnovnu školu Draž. Dodijeljena je i nagrada za najljepšu područnu školu, a ove je godine to Osnovna škola Gola – Područna škola Otočka .

Na svečanosti je dodijeljen i niz priznanja. Pobjednici su dobili novčane nagrade u vrijednosti od 10 000 kuna, drugonagrađeni nagrade od 5 000 kuna, a trećenagrađeni nagrade od 3 000 kuna te darove privatnih donatora koji podupiru projekt.

To su Stražaplastika iz Huma na Sutli, Unichem Agro d.o.o., Ambienti Čakovec, Aquae Vivae Krapinske Toplice , Studio za dizajn Reci Da, Muzeji Hrvatskog Zagorja

Osim nagrada djecu je na današnjoj svečanosti razveselio i sastav Scifidelity Orchestra te Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda koji se pobrinuo za vedar ugođaj. Voditelji svečanosti dodjele nagrada bili su Zlata Muck Sušec i Davor Meštrović.

Na svečanosti je ujedno i otvoren natječaj za tekuću godinu. Prijave se mogu slati do Dana planeta Zemlje 22. travnja, na mail najljepsi.vrtovi@hrt.hr . Osim osnovnih škola i vrtića mogu se javiti i srednje škole, učenički domovi, centri za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastita krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim hrvatskim područjima.

Voditeljica projekta je dugogodišnja novinarka i urednica na Hrvatskoj televiziji Đurđica Čočić, redateljica Vesna Švec Hercigonja, a producent Robert Flojhar.

Svi koji nisu mogli nazočiti svečanosti na Hrvatskoj radioteleviziji svečanu će dodjelu nagrada moći pogledati u nedjelju 20.ožujka u 14 sati i 30 minuta na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV2) s početkom u 12.30.

Više podataka o HRT-ovu projektu Najljepši školski vrtovi možete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr.

Foto: Press HRT – nagrade Najljepšim školskim vrtovima