fbpx

Tajni život domaćih životinja

Dokumentarna serija Tajni život domaćih životinja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka, 25. ožujka 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 16.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Tajni život domaćih životinja.

Krave, ovce, kokoši jednostavna su stvorenja no, je li baš tako? U ovoj seriji upoznajemo ovcu koja misli da je pas, usamljenog gusana koji je zaljubljen u vlastiti odraz i krave koje vole glazbu.

Tajni život

Svi mislimo da znamo sve o domaćim životinjama – ovce su glupe, svinje su pametne, a krave liježu prije kiše. Ali one su puno više od toga. U ovoj seriji uzet ćemo ono najbolje od vrhunskih farmi kako bismo stvorili jednu idealnu.

U svakoj epizodi serije Tajni život domaćih životinja pratimo život jednog od životinjskih likova – janjeta, teleta i praščića – od njihova dolaska na svijet. U seriji se pojavljuju i brojni sporedni likovi, od poljskih miševa do pačića, koji također imaju svoju ulogu u životu na farmi. Prepuna nevjerojatnih otkrića, toplih priča i intimnih portreta, serija nam otkriva čudesan svijet dosad skriven od pogleda.

Tajni život

U prvoj epizodi serije Tajni život domaćih životinja pratimo prvih 12 tjedana života janjeta na farmi Welsh Hill. Saznat ćemo da su ovce izrazito društvene životinje, koje ne samo da prepoznaju jedna drugu, već i razaznaju ljudska lica. Upoznat ćemo ovna koji se sprijateljio sa stidljivim četverogodišnjim dječakom, a potom, promatrajući iz ptičje perspektive šarene ovce, doznati da je, unatoč tome što su društvene, razlog okupljanja ovaca u stado zapravo samoodržanje. Od ostalih životinja koje ćemo susresti na farmi tu je još Charlie, usamljeni gusan koji traži društvo u vlastitom odrazu.

Serija Tajni život domaćih životinja
Produkcija: Oxford Scientific Films za BBC

Foto: Press