fbpx

Teror u Parizu: Ovo je napad na cijelo čovječanstvo

Pariz…

Zbog stravičnog terorističkog napada u Parizu na nekoliko lokacija u Francuskoj je izvanredno stanje. Ubijeno je više od 120 ljudi. Strani mediji javljaju da je Francuska zatvorila granice, a vojska je izašla na ulice

Teror u Parizu– Ovo nije samo napad na Pariz i francuski narod, ovo je napad na cijelo čovječanstvo i univerzalne vrijednosti koje dijelimo, rekao je američki predsjednik Barack Obama u Bijeloj kući. U strašnom jučerašnjem terorističkom napadu u Parizu ubijeno je 120 ljudi. Teroristi su u koncertnoj dvorani Bataclan ubili oko 100 ljudi. Upali su u pariške restorane Le Carillon, Le Petit Cambodge te u trgovački centar Les Halles u 10. i 11. četvrti. Samoubilačke eksplozije izveli su pokraj restorana McDonaldsa u blizini stadiona Stade de France.
Francuski predsjednik Francois Hollande obećao je da će borba biti nemilosrdna.
– Ako su teroristi sposobni za takve zločine, moraju biti sigurni da će Francuska odgovoriti odlučno – naglasio je Hollande.
Teror u ParizuHrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poslala je poruku suosjećanja na Twitteru nakon terorističkih napada u Parizu.
– Šokirana sam groznim napadima u Parizu i duboko ožalošćena gubitkom tolikih života. Hrvatska stoji uz narod Francuske, napisala je predsjednica.
Britanski premijer David Cameron objavio je preko Twittera da je škoran napadima u Parizu.
– Naše misli i molitve su s francuskim narodom. Učinit ćemo sve da pomognemo – napisao je premijer.

Foto: Screenshot – Teror u Parizu
Video: [vsw id=”Af95oEKpCHQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]