fbpx

Izravni prijenos: Obilježavanje vojne operacije Oluja!

HRT…

OlujaU utorak 4. kolovoza na svojemu će prvome (HRT – HTV 1) i četvrtome (HRT – HTV 4) televizijskom programu Hrvatska radiotelevizija izravno prenositi veliki vojni mimohod koji se održava u Zagrebu u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. Prijenos mimohoda započet će u 17 sati, a predviđeno trajanje je do 19.30.  HRT-ove kamere pokrit će sve ključne točke na putu mimohoda, koji će proći Avenijom Marina Držića, Ulicom grada Vukovara, dijelom Savske ceste te Slavonskom avenijom u Zagrebu.
U ostvarivanju prijenosa sudjelovat će neka od HRT-ovih poznatih lica, kao što su Sanja Mikleušević Pavić, Mislav Togonal, Domagoj Novokmet i Danko Družijanić, koji će se javljati uživo sa zagrebačkih ulica kako bi gledateljima dočarali atmosferu na mimohodu. Gledatelji HRT-a imat će priliku uživo vidjeti 2 700 pripadnika Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice te borbenu tehniku uz prelet zrakoplova MiG 21. U okviru prijenosa reporteri će razgovarati i s pripadnicima postrojba koje su se borile u Oluji, odnosno s onima koji su stvarali Republiku Hrvatsku i omogućili njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost.

OlujaU srijedu 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Hrvatska radiotelevizija priprema i prijenos svečanosti iz Knina. Na prvome televizijskom programu (HRT – HTV 1) u 8.05 na rasporedu je specijalna emisija u okviru koje će se prenositi polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika Hrvatska pobjeda –  Oluja 1995. Vijence bi trebala položiti izaslanstva Hrvatskoga sabora, Vlade Republike Hrvatske i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nakon polaganja vijenaca, kamere HRT-a pratit će otvaranje Muzeja Oluja 1995. na kninskoj tvrđavi, kojega će svečano otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Slijedi prijenos svečanoga podizanja državne zastave te otkrivanje spomenika prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U okviru HRT-ova posebnoga programa predviđen je i prijenos mise za poginule i nestale hrvatske branitelje, koja je na rasporedu od 11.00 do 12.30.  Voditelj prijenosa iz Knina bit će Branko Nađvinski.

Foto: Press