Tin Srbić: Srebro je ovdje oko vrata i jako, jako sam ponosan
By redakcija On 14 lis., 2019 At 09:15 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Stuttgart…

Tin Srbić viceprvak svijeta!

Tin Srbić– Srebro je ovdje oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao. Imao sam dobar osjećaj uoči finala ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile. Možda ne bih bio ovoliko uzbuđen da ovo nisu bile kvalifikacije za Olimpijske igre i da ih nisam već osigurao prije samog finala. Bio sam stvarno jako miran i dobro sam se osjećao. Sva sreća, na kraju je ispalo jako dobro – rekao je Tin Srbić.
Aktualni viceprvak Europe te zlatni sa Svjetskog prvenstva u Montrealu iz 2017., svojoj je kolekciji medalja s velikih natjecanja danas pridodao i svjetsko srebro. Treći je ovo Tinov nastup na svjetskoj smotri, a ujedno i treće finale, te druga osvojena medalja. Unatoč ozljedi zadobivenoj prije nekoliko dana, Tin je bez većih grešaka odradio svoju vježbu na preči te zasluženo osvojio drugo mjesto s konačnom ocjenom 14.666. Prvo mjesto i zlatna medalja pripali su Brazilcu Arthuru Marianu (14.900), dok se iza Tina na trećoj poziciji smjestio Rus Artur Dalaloyan (14.533).
Nastup u današnjem finalu te naposljetku i srebrna medalja Tinu Srbiću osigurali su vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Tinu će se u Tokiju pridružiti i Ana Đerek, što je i potvrđeno po završetku natjecanja na svjetskoj smotri.
– Evo, jedno 18 godina sanjam da izborim Olimpijske igre. Uspio sam. Sada je napokon konačno i potvrđeno da sam to ostvario. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već poslije ovoga kreću i pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog toga svega. – nije mogao kriti oduševljenje Tin Srbić.

Foto: Press – Hrvatski gimnastički savez

comment closed