fbpx

Tin Srbić postao viceprvak Europe!

Szczecin…

Tin Srbić na Europskom je prvenstvu u Szczecinu osvojio srebrnu medalju!

Tin Srbić– Stvarno sam još pod dojmom tako da mi je malo teško pričati jer presretan sam… Rus Dalaloyan i Zonderland bili su prije mene i kad sam im vidio ocjene, mislio sam „Pa kud baš sada?“ Ali kada sam se popeo na podij, rekao sam sam sebi: „To je to, osjećam se savršeno i nemre me sad s te priče srušiti nitko pa da me i gura dolje!“ Stvarno je bilo savršeno. Moja najveća ocjena u karijeri uopće. Ne znam što bih rekao… Ovo srebro… I pogotovo opet biti iza Zonderlanda i približiti mu se toliko, s tako visokim ocjenama, čast mi je i stvarno sam ponosan na to. Ovo mi je jako velik motiv za dalje. Idemo sad ubrzo, za pola godine, na Svjetsko prvenstvo, koje mi je najvažnije natjecanje u karijeri, i ovo mi je samo poticaj da budem još i bolji! – rekao je Tin Srbić.
U svom prvom europskom finalu u karijeri Tin Srbić s fantastičnom ocjenom, dosad najvišom zarađenom – 14.900, osvojio je titulu drugog najboljeg prečaša Europe. Najboljim je u Europi postao aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (15.266), dok je brončano odličje osvojio Rus Artur Dalaloyan (14.800).
Inače, Srbić je osvojio četvrto srebro s Europskih prvenstava za Hrvatsku, nakon što je to ranije pošlo za rukom Filipu Udeu 2008. u Lausannei, Mariju Možniku 2012. u Montpellieru te Robertu Seligmanu lani u Glasgowu. Jedinu zlatnu hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu osvojio je Marijo Možnik 2015, no najveći rezultat u povijesti hrvatske gimnastike jest Tinovo svjetsko zlato iz 2017. godine.
Europski viceprvak Tin Srbić na zagrebački bi aerodrom trebao sletjeti u ponedjeljak u 18.05 sati.

Foto: Press