fbpx

Fifa: Vezni trijumvirat – Modrić, Rakitić, Kovačić

Nogometna federacija…

Hrvati iz El Clasica spremni su zasjati u Rusiji – Modrić, Rakitić, Kovačić

Povodom El Clasica, koji je ove nedjelje odigran u Barceloni, Svjetska nogometna federacija pozabavila se ulogom čak trojice hrvatskih reprezentativaca. U španjolskom nogometnom prvenstvu Barcelona je već osigurala naslov prvaka, a Real Madrid – koji će se s Lovrenovim Liverpoolom boriti za europsku titulu – odigrao je na Camp Nou 2:2, pri čemu su nastupili Ivan Rakitić, Luka Modrić i Mateo Kovačić.
Reprezentativni veznjaci našli su se i u fokusu Svjetske nogometne federacije, u sklopu najave nadolazećeg Svjetskog prvenstva, u tekstu pod nazivom ‘Hrvati iz El Clasica spremni su zasjati u Rusiji’.
Upravo je vezni red naveden kao jedna od najvećih snaga Vatrenih, uz citat nigerijskog izbornika Rohra kako se radi o jednoj od najboljih veznih linija na cijelom turniru, možda čak i najboljoj.
– Ukoliko budu u formi, Modrić, Rakitić i Kovačić mogli bi izgraditi dojmljivi trijumvirat Hrvatske u Rusiji. Dodajte im konkurenciju poput Badelja ili Brozovića, i nije čudo da se baš taj dio Dalićeve momčadi toliko cijeni – stoji u tekstu.
Luka ModrićO prijateljskoj povezanosti hrvatskog trojca koji se susreće u dvobojima Barcelone i Real Madrida svjedoči i Rakitićeva izjava kako se nada da će “Modrić postići pet pogodaka u svakoj utakmici, ali ne i pobijediti”, odnosno Modrićev uzvrat da će se “zagrliti i razgovarati s Rakitićem poslije utakmice, u nadi da ću ga morati tješiti”.
– Iako je po dolasku u Real Madrid proglašavan najgorim pojačanjem, pet godina poslije izabran je u najbolju postavu Real Madrida svih vremena, a to fantastično putovanje odražava sada već općeprihvaćeno stajalište da je Modrić jedan od najboljih veznih igrača svijeta. Neumoran u trci, inteligentan u postavljanju i nepogrešiv u dodavanju, trostruki osvajač Lige prvaka ostaje dragulj u hrvatskoj kruni – piše FIFA.
Luka Modrić– Rakitić je u Sevilli stekao ugled sjajnog ofenzivnog veznog, no u Barceloni je dokazao svestranost. Poput Modrića, krase ga tehnika i inteligencija, a prometnuo se u jedno od prvih imena Barcelone. Veličanstvene predstave, pogotovo kada je nadomjestio besprijekornog Busquetsa, potvrdile su njegove sposobnosti, a isti se utjecaj od njega očekuje u Rusiji – nastavlja u tekstu.
– Kovačić je najmlađi član ovog trojca, a slično svojim sunarodnjacima karijeru je započeo kao ofenzivni stvaratelj igre te se potom briljantno prilagodio obrambenijoj ulozi. Modrić je Kovačića opisao kao fenomenalno talentiranog igrača i preporučio ga Real Madridu, te se očekuje da će Kovačićeva klasa naslijediti svog idola kako u klubu, tako i u reprezentaciji – zaključak je Svjetske nogometne federacije.

Izvor: HNS
Foto: Press – HNS, Luka Modrić – Mateo Kovačić društ. mreža