fbpx

Zita Lepen: Tata ima jedan drugačiji pogled na svijet

Ekskluzivno…

Zita je za portal Scena.hr otkrila zašto voli umjetnost svog oca Stephana Lupina

Zita Lepen bila je na otvorenju izložbe ‘Lupinizam ili socijalna osviještenost’ svog oca Stephana Lupina u zagrebačkom Tiflološkom muzeju. Zita je ekskluzivno za portal Scena.hr otkrila zašto voli umjetnost svog oca.

Lupino, Zita

– Posebno mi se sviđa jedinstvenost njegovih radova. On ima jedan potpuno drugačiji pogled na svijet, a što izravno utječe na njegova djela. Skulpture me najviše fasciniraju, pa mi je tako i ‘Fire woman’ jedna od najdražih jer ta skulptura najviše ističe žensku snagu – objasnila je lijepa Zita. Ponosna je, dodaje, što je njezin otac u Americi svojim radom postao svjetski poznat, ali posebno je ponosna na to što svojom umjetnošću širi pozitivne poruke. Zita kaže da je umjetnost privlači, ali samo iz perspektive promatrača i ljubitelja umjetnosti.
Zita Lepen, Lupino– Nažalost od oca nisam naslijedila umjetničku crtu – rekla je Zita za portal Scena.hr. Kći Stephana Lupina ove godine završava srednju školu u Karlovcu, a u Zagrebu planira studirati. Zita bi u životu željela pronaći istinsku sreću.
– Ona se ne mora očitovati u slavi i novcu, nego u malim stvarima i ljubavi. San mi je proputovati svijet i upoznati što više kultura i ljudi – kazala je. Ziti je majka najveća podrška u životu i najbolja prijateljica. Voli slušati dobru glazbu, a uživa u šopingu.
– Najviše slušam stranu glazbu bez određenog žanra, već ono što mi se svidi. Naravno da volim šoping, koja ga djevojka mojih godina ne voli, ali više od toga volim putovanja. Idealno je kad se to dvoje može spojiti – naglasila je Lupinova kći. Saznali smo zanima li Zitu modna ili estradna scena.
–  Modna scena me oduvijek zanimala, ali smatram da su standardi loši i da nitko previše ne razmišlja o utjecaju koji imaju i ostavljaju na mlade djevojke. A što se tiče estrade, to mi nikada nije bilo posebno privlačno – otkrila je Zita za portal Scena.hr.

Foto: Lupino priv. album