Izložba: Lupino: Podršku mi je pružila kći Zita
Piše: redakcija On 30 sij., 2016 At 03:11 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Lupinizam ili socijalna  osviještenost…

Fotogalerija

“Lupino je autor koji zlo, nepravdu i bolest doživljava iznimno intenzivno, pa se kroz njegove radove stoga učestalo provlače teme poput kataklizme i apokalipse, uz koje Lupino poziva na pomirbu i dijalog. Tu naziremo poveznicu između Lupina i Tiflološkog muzeja”

LupinoStephan Lupino još je jednom podsjetio da socijalno osjetljive skupine, a posebno djeca s teškoćama u razvoju imaju pravo na jednakost, zajedništvo i slobodu te koliko je to važna tema. Jučer je u zagrebačkom Tiflološkom muzeju bilo otvorenje izložbe ‘Lupinizam ili socijalna  osviještenost’. U sklopu otvorenja izložbe Zdenka Kovačiček je održala koncert. Ljubitelji umjetnosti moći će uživati u Lupinovim radovima do 8. travnja.
Lupino, Zita– Izložba je popraćena opisima na Brailleovom pismu te je humanitarnog karaktera i ovim putem pozivam sve da posjete izložbu – naglasio je Lupino za portal Scena.hr. Lupinu je velika podrška njegova kći Zita, pa je i jučer došla na otvorenje izložbe. A Lupino je sa Zdenkom i zapjevao.

Stephan Lupino autor je koji zlo, nepravdu i bolest doživljava iznimno intenzivno, pa se kroz njegove radove stoga učestalo provlače teme poput kataklizme i apokalipse, uz koje Lupino poziva na pomirbu i dijalog. Tu naziremo poveznicu između Lupina i Tiflološkog muzeja, koji je izabrao kako bi po prvi put u muzejskom okružju, u glavnom  gradu Hrvatske izložio svoje slike i skulpture. Ovaj je muzej mjesto na kojemu može pokazati i iskazati svoju iznimno izraženu socijalnu  osviještenost i osjetljivost, odakle želi pozvati na zajedničko promišljanje o aktualnoj socijalnoj stvarnosti, svijetu koji se prema Lupinu ‘izgubio u pohlepi, destrukciji i bezosjećajnosti“, i problemima koji proizlaze iz nje – iz predgovora izložbe Željka Bosnar Salihagić.

Foto: Lupino priv. album
Fotogalerija: 

comment closed