fbpx

Stephan Lupino inspiraciju pronašao na Tajlandu!

Crta, trenira i pliva…

Stephan LupinoStephan Lupino 2014. godinu će dočekati na Tajlandu. Tamo će biti tri tjedna, a na umjetničkom odmoru pronašao je inspiraciju za nove skulpture. Poveo je i svoju kćer Zitu Lepen.
– Crtam, skiciram si za nove skulpture i crteže. Svaki dan treniramo i plivamo, idemo na fešte s lokalnim ljudima – rekao je Lupino ekskluzivno za portal Scena.hr. Lupinu je ova godina bila jako uspješna jer je u Galeriji Ralpha Puccija na Manhattanu od 20. svibnja izložio svoje umjetničke radove – brončanu skulpturu ‘Fire Woman’, dvanaest križeva kao 12 apostola, tri metalne skulpture, devet slika na platnu i deset skica. Njegov rad je prozvan novim smjerom umjetnosti  pod nazivom Lupinizam. Ove godine je dovršio još jednu skulpturu – Vatrene ljubavnike. Skulpturu je stvarao od srpnja u Ljevaonici umjetnina Ujević u Zagrebu. Lupino je u studenom Lupinosudjelovao u grupnoj izložbi fotografija noćnog života kluba Area. Klub Area je najpoznatiji klub New Yorka nakon zatvaranja Studia 54. U klubu Area je naš svjetski priznati umjetnik započeo svoju veliku fotografsku karijeru Kralja noći.
– 2014. godina će biti prosperitetna za Lupinizam. Imat ću puno izložba kod nas i inozemstvu – otkrio nam je svjetski poznati umjetnik Stephan Lupino.

Foto: Press Scena.hr