fbpx

Stephan Lupino: Fotografija u američkom dokumentarcu!

Ekskluzivno…

Dokumentarac prikazuje noćni život 80-ih, govori o ljudskim pravima te o sveopćoj američkoj kulturi, a prikazivat će se na svim televizijskim mrežama u Americi.

Stephan Lupino– Fotografiju za film su našli u mojoj knjizi Noćni život New Yorka koja je bila izdana 1988. godine. Fotografija im se svidjela i upotrijebili su je u filmu – otkrio je Stephan Lupino ekskluzivno za portal Scena.hr. Naime, jedna fotografija našeg umjetnika i fotografa našla se američkom dokumentarnom filmu ‘The Tanning of America‘.  Premijera dokumentarca je bila 24. veljače. Dokumentarac prikazuje noćni život 80-ih i to ne samo u zabavnom svijetu, već i u politici, govori o ljudskim pravima te o sveopćoj američkoj kulturi, a  prikazivat će se na svim televizijskim mrežama u Americi. To uopće ne iznenađuje s obzirom da je Lupino tih godina bio jedan od najpoznatijih fotografa koji se bavio upravo tematikom noćnog života. Ovo je još samo još jedan dokaz koliko u Americi poštuju njegov rad i koliko je veliki umjetnik.

Stephan Lupino je u studenom  prošle godine bio u New Yorku gdje je bila održana grupna izložba fotografija noćnog života kluba Area. Klub Area je najpoznatiji klub New Yorka nakon zatvaranja Studia 54. U klubu Area je naš svjetski priznati umjetnik započeo svoju veliku fotografsku karijeru Kralja noći. Na toj izložbi s našim Lupinom bili su i najpoznatiji svjetski paparazzo fotografi Patrick McMullan te Wolfgang Wesner.

Foto: Stephan Lupino