fbpx

Video: Dino Rađa: Once a Celtic, always a Celtic

Kuća slavnih…

Dino Rađa je kao četvrti Hrvat u povijesti te tek osmi europski igrač u petak, 7. rujna inauguriran u springfieldsku Kuću slavnih

Dino RađaU petak 7. rujna, odnosno u prvim jutarnjim satima 8. rujna po lokalnom vremenu u Hrvatskoj, Dino Rađa je kao jedan od trinaestoro legendi iz generacije 2018 inauguriran u spriengfieldsku Kuću slavnih. Tako Rađa slijedi velike korake Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića i Mirka Novosela.
Istovremeno, Dino je i tek osmi europski igrač u američkoj Kući slavnih, što bi značilo da od sada više od trećine europskih igračkih košarkaških legendi čine Hrvati! Osim Kreše, Dražena i Dine tu su i: Sergei Belov (Rusija), Dražen Dalipagić (Bosna i Hercegovina), Arvydas Sabonis (Litva), Sarunas Marciulonis (Litva) i Nikos Galis (Grčka).
U najavi inauguracije Kuća slavnih je na društvenim mrežama okarakterizirala Dinu kao osobu koja je desetljećima dominirala međunarodnom košarkom te opisala kako je, osim brojnih reprezentativnih uspjeha, predvodio svoje momčadi do brojnih trofeja u Euroligi, u jugoslavenskoj i kasnije u hrvatskoj ligi te u grčkoj ligi, a 1993. pridružio se NBA momčadi s dugačkom tradicijom „Boston Celtics“, jer kako i sam kaže u svom inauguracijskom govoru: „Once a Celtic, always a Celtic“. Iako je možda „zauvijek Celtic“, Dino prije svega predstavlja Hrvatsku što je pokazao i odabirom kravate.
Na ceremoniju je Dino Rađa stigao u pratnji svoje obitelji, tri sina i supruge Viktorije, a podršku mu je pružao i predsjednik HKS-a i jedan od najbližih prijatelja, Stojko Vranković.

Izvor: HKS
Foto: Press – HKS
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=lQ3zlJtt-k8[/embedyt]