fbpx

Premijerno: Točka na A – suvremena hrvatska arhitektura

Na HRT…

Dokumentarna serija Točka na A – suvremena hrvatska arhitektura u 12 epizoda

hrvatska arhitekturaHrvatska radiotelevizija od nedjelje, 30. lipnja na Prvom programu (HRT – HTV1) prikazuje premijernu dokumentarnu seriju Točka na A – suvremena hrvatska arhitektura. Udruženje hrvatskih arhitekata godišnje nominira i nagrađuje najuspješnija ostvarenja hrvatske arhitekture, koja su se prema mišljenju struke izdvojila kvalitetom promišljanja i izvedbe. Riječ je o tradiciji koja je počela još hrvatska arhitektura1959. godine i traje do danas. Nagrade se dodjeljuju u nekoliko kategorija i nominirana djela razlikuju se volumenom i društvenom namjenom, ali im je svima zajednički – kreativni duh koji promišlja i oblikuje prostor u kojem živimo. Ova zanimljiva serija odvest će vas na putovanje Hrvatskom gdje ćete upoznati hrvatske arhitekte čija djela obilježavaju našu suvremenost.
U prvoj od 12 epizoda bit će predstavljena tri arhitektonska djela nominirana za Nagradu “Viktor Kovačić” u kategoriji najuspješnijih ostvarenja na području arhitekture u 2014. godini – Histria Aromatica, smještena povrh brda Pižanovac, plaža Monte mulini u Rovinju te škola i vrtić Odgojno-obrazovnog kompleksa Kajzerica. Autori serije su Nikola Škarić, Vedran Duplančić i Sabina Sabljić, a redatelj i snimatelj je Željko Sarić.
Prvu epizodu dokumentarne serije “Točka na A – suvremena hrvatska arhitektura” gledajte u nedjelju 30. lipnja na Prvom programu u 20.05 sati.

Foto: Press