fbpx

Tončica Čeljuska: Čola je jedan jako ‘cool frajer’

U svom filmu…

On je osoba s fantastičnom pričom i pamćenjem, fenomenalnim životom i karijerom koju će teško i malo tko ponoviti, kaže Tončica Čeljuska

Tončica Čeljuska, Zdravko Čolić– Njegov se uspjeh već desetljećima mjeri u milijunima prodanih ploča i cd-a, ali i koncertima koji rasprodaju stadione. Bio je najveća zvijezda u bivšoj državi, ali i u svima koje su kasnije nastale. Štošta se s godinama mijenjalo -samo je on ostajao isti, kao i razina njegove omiljenosti kod publike. Ni nakon 46 godina karijere – nije dobio ozbiljnijeg konkurenta koji bi mogao ugroziti njegov zvjezdani status – tim je riječima Tončica Čeljuska najavila svog najnovijeg gosta, ususret njegovu velikom koncertu u zagrebačkoj Areni 20. listopada.
Hrvatska radiotelevizija najavljuje emisiju koja će sutra, u utorak, 16. listopada u 20:05 na Prvom programu (HRT-HTV1), nedvojbeno prikovati uz male ekrane cjelokupnu žensku, ali i velik dio muške publike, koji se uz njegove pjesme udvarao, zaljubljivao, ženio, rastavljao… Naime, urednica i voditeljica popularnog HRT-ova talk showa “U svom filmu” Tončica Čeljuska ugošćuje najveću pjevačku zvijezdu i “najveći glas” s ovih prostora, Zdravka Čolića.
Zdravko Čolić, Tončica ČeljuskaTončica Čeljuska, kojoj je to bio prvi intervju s Čolićem u karijeri, priznaje da je kao sugovornik na nju ostavio dubok dojam i da je impresionirana njegovom jednostavnošću, toplinom, elokventnošću, iskrenošću i golemim životnim iskustvom, te pozitivnim kvalitetama ‘običnog čovjeka’ iz susjedstva. Razgovarajući o fenomenu njegove bezvremenske popularnosti, pogotovo u ženske publike, Čolić joj je skromno odgovorio:
– Pa valjda im nekako uspijem ući pod kožu…
Tijekom 55 minuta razgovora pričali su o njegovim glazbenim počecima i tom fenomenu dugovječnosti njegove karijere, o fenomenu masovnih koncerata kojima su se mogli pohvaliti samo on i Bijelo dugme, zatim o mitovima o njegovoj galantnosti, kao i činjenici da na njegove koncerte danas, kad je popularniji nego ikada, dolaze sve tri generacije jedne obitelji – i svi oni znaju baš sve njegove pjesme.
Tončica Čeljuska. Zdravko Čolić– Fascinantna je ta njegova posvećenost glazbi i pjesmama koje svaki put iznova izvodi s toliko strasti, ali i posvećenost svojoj publici, ta iskrenost s kojom niže uspomene na obične, male ljude ispred i iza pozornice, te prepričava anegdote iz svoje prebogate karijere. On je osoba s fantastičnom pričom i pamćenjem, fenomenalnim životom i karijerom koju će teško i malo tko ponoviti, a istodobno je najjednostavniji čovjek na svijetu – kaže Čeljuska i dodaje kako je Čolić kao gost i sugovornik nadmašio sva njezina očekivanja.
– Čola je jedan jako ‘cool frajer’, nikad se nije pravio važan, a mogao je… – rezimira Tončica Čeljuska i ističe kako ga je najbolje oslikao njegov bliski suradnik Nikša Bratoš.
Govoreći o fenomenu Zdravka Čolića, Bratoš je u emisiji rekao:
– Čola je čovjek koji nikad nije povjerovao u tu sliku koja se stvara o njemu”, i to je možda najbliže istini i odgovoru na pitanje o tajni njegova golemog i svevremenskog uspjeha.
Osim Bratoša, o Čoliću u emisiji govore i glumac Dejan Aćimović te diskografski i glazbeni impresario Siniša Škarica, a tijekom emisije bit će prikazana i tri Čolićeva spota: Gibonnijeva “Kuća puna naroda” i Balaševićeva “Svadbaraskim sokakom”, te na kraju emisije premijerno spot za njegov najnoviji hit “Ničeg nije bilo između nas”.
Stoga sutra u 20:05 budite uz Prvi program HTV-a i osobno se uvjerite da Zdravko Čolić uistinu već gotovo pola stoljeća živi “U svom filmu”.

Foto: Press