fbpx

Boytronic: Trebao sam ići u pilotsku školu!

ET 12

Za novi singl grupe ET ‘Priđi bez razloga‘ zadnjih mjesec dana na aerodromu Varaždin i u zraku sniman je spot u režiji Boytronica. S tom pjesmom ET će se predstavit na ovogodišnjem CMC festivalu. Glazbenik Adonis Ćulibrk, poznat pod umjetničkim imenom Boytronic ispričao nam je kako je bilo na snimanju. Osvrnuo se i  na dvadeset godina karijere. Osim toga, otkrio je što misli o glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

Scena: Uskoro će biti na CMC-u predstavljen spot ‘Priđi bez razloga’, koja su vaša očekivanja?

Nemamo nikakva očekivanja. Spot je napravljen prema zamisli i na sreću je ispao puno bolje nego što sam očekivao. Prekrasni kadrovi, atraktivne plesačice, avioni i Katarina, koja izgleda kao milijun dolara. Što treba više?

Scena: Jako puno ste uložili u produkciju spota, koja je ideja cijele priče i kako je nastala?

S obzirom da sam ja veliki zaljubljenik u letenje i ‘nesuđeni pilot’, ideja da video spot bude snimljen na aerodromu i u avionu se sama nametnula, kao i to da Katarina bude odjevena u sexy vintage kostim stjuardese te da uz šest sexy plesačica odjevenih kao avio-mehaničarke, pleše na pisti i u hangaru.

Scena: Imate li neku zgodu sa snimanja spota?

Baš i ne. Naime, aerodrom i njegova infrastruktura su vrlo osjetljivo mjesto za snimanje te vrijede stroga pravila tako da je ekipa mirno sjedila i čekala svoje snimanje u VIP pilostkom salonu. Jedino dok smo snimali let aviona iz drugog aviona je bilo malo oštrijih zaokreta od 65 stupnjeva od strane instruktora pa ni Katarini ni meni nije bilo ugodno pod silom od 2G.

Scena: Hoće li nakon ovoga netko iz ekipe ići na satove letenja? 

Bilo nas je preko 30 ljudi u ekipi pa nismo o tome razgovarali. Ja sam već davno trebao krenuti u pilotsku školu, ali sam zbog nekih okolnosti to malo odgodio. Ali vrijeme kratim na flight simulatoru leteći uglavnom na Boeingu 737-800.

Scena: Boji li se netko letenja, možda?

Netko se sigurno boji. Grupa ET ne.

Scena: Dugo ste na glazbenoj sceni, postoji li neki recept kako se održati?

Pretpostavljam da prvenstveno treba biti ‘svoj’ i ići u korak sa svjetskim produkcijama.

Scena: Postoji li nešto što biste promijenili da možete vratiti vrijeme?

Postoji mnogo stvari kao i u svačijem životu. Ne vjerujem u priče onih koji kažu da ništa ne bi mijenjali. A to što bih vratio, ne bih podijelio s javnošću.

ET_1

Scena: Kakva je prema vašem mišljenju danas glazbena scena?

Loša. Imam osjećaj kao da producenti i autori ne slušaju svjetske trendove i produkcije pa nam većina toga zvuči kao da je vrijeme stalo prije 20 godina. Nema novih uspješnih lica, glazbenika, sve se vrti oko istih imena…..

Scena: Ostali ste vjerni svom izričaju, je li zato teže ili lakše opstati na tržištu?

Svakako lakše. Stalno mijenjanje stilova i glazbenog žanra nije dobro i zbunjuje publiku. Modifikacije se rade u produkcijskom i aranžerskom smislu – up to date.

Scena: Kako se recesija odrazila na glazbenu umjetnost?

Glazba je zadnja u lancu osnovnih životnih potreba čovjeka pa se zaključak sam nameće.

Scena: Kad se osvrnete opet malo unatrag, koji su vam posebno dragi nastupi?

Dvadeset godina smo neprestano na nastupima i na turneji koja nikad nije prestala. Previše je dragih koncerata iza grupe ET da bi se neki posebno istaknuo.

Scena: Ispričajte nam neku zgodu s koncerata?

Svaki naš koncert ima neku svoju zgodu, baš kao i svaki drugi posao i ništa nije tako spektakularno da bi se posebno istaknulo. Nitko još na sreću nije pao s bine ili tako nešto.

Scena: Zašto je opstao spoj Katarine i Boytronica?

Vjerojatno zbog međusobnog uvažavanja, poštovanja i korektnih poslovnih odnosa.

Scena: Prisjetimo se, kako je došlo do suradnje?

Tražio sam novu pjevačicu, dobio informaciju da postoji jedna ‘mala’ koja izvrsno izgleda i pjeva, našao se s njom i dogovorili suradnju. To je bilo prije više od osam godina…..

Scena: Tko je koga očarao?

Ovo je posao pa nema očaravanja, jedino može biti razočaranja kojeg na sreću do sada nije bilo.

Scena: Koji su planovi, turneje, neka zgodna suradnja?

Radimo novi album, na turneji smo koja je počela prije dvadeset godina, suradnje trenutno nema, sve u svemu laganini i single by single.

Sutra pročitajte nastavak ekskluzivnog intervjua…

Foto by Igor Ivanović & Zveki – Copyright Boytronic 2013.