fbpx

Vjetar u leđa: Druga sezona serije malim ekranima

HRT…

Druga sezona serija Vjetar u leđa u trajanju od 13 epizoda

Vjetar u leđaHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 8. ožujka u prijepodnevnom terminu od 10.20 sati na svom Prvom programu (HRT-HTV1) započinje s prikazivanjem druge sezone serije Vjetar u leđa u trajanju od 13 epizoda.
Riječ je o kanadskoj obiteljskoj seriji o mukama obitelji Bailey u vihoru ekonomske krize tridesetih godina prošlog stoljeća snimljenoj prema romanima „Nikada troje u krevetu“ Maxa Braithwaitea i „Deset izgubljenih godina“ Barryja Broadfoota.
Život Baileyevih okosnica je priče o ljudima koji se snalaze na različite načine u vrijeme ekonomske krize. Ta topla obiteljska serija, puna smijeha i suza nikada ne prelazi u melodramatiku, a tome su pridonijeli sjajni glumci, mnogi od njih poznata imena kanadskog filma i kazališta.
Druga sezona serije zbiva se od 1933. do 1934. Honey se udaje za učitelja Maxa Suttona, useljava se u hotel u New Bedfordu te otvara salon za ljepotu u Main Streetu. Rudnik srebra prolazi kroz financijske poteškoće, a tu je i rudarska nesreća u kojoj će smrtno stradati i oslijepiti nekoliko radnika. Sezona završava skorašnjim zatvaranjem rudnika. Grace i Del Sutton, Maxov nezreli brat, počinju burnu ljubavnu vezu.
Uloge: Cynthia Belliveau, Shirley Douglas, Dan lett, Jesse Collins, Robin Craig, Kathryn Long, James Carroll, Susan Bonham, Alison Hope, Reg Dregger.

Seriju Vjetar u leđa je odabrala Martina Rajšek.

Foto: Press