fbpx

Zlatko Dalić: Hvala publici, Osijeku, Slavoniji – to je Hrvatska

Osijek…

Po završetku kvalifikacijskog okršaja s Walesom u Osijeku, u kojemu je Hrvatska slavila rezultatom 2:1, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.
– Bila je to teška utakmica koju smo dobro otvorili i stvorili neke situacije za pogodak, a igrači su se požalili na vrućinu – nakon svakog sprinta morali su uzeti odmor. Nije bilo jednostavno, Wales se dobro postavio, postao opasniji ulaskom Brooksa, ali nama su najvažnija tri boda i neću raditi neku veću analizu. Nakon Svjetskog prvenstva stalno vapim za novom energijom, za novim snagama. Mislim da nema straha za budućnost, mlađi će igrači doći do svog statusa, no treba im vremena i sigurnosti. Pašalić je, primjerice, odradio sedam ili osam sjajnih treninga, a danas ga je presjeklo kada je ušao u igru, i to je normalno i to moramo istrpjeti. Ne treba kritizirati. Brekalo je odigrao jako dobro, Livaković je branio odlično i samopouzdan je. Perspektiva postoji, ali moraju stasati uz starije. Svi su nakon napornog rada zaslužili ovu pobjedu – rekao je Zlatko Dalić.
– Hvala publici, Osijeku, Slavoniji – to je Hrvatska. Pun stadion, navijanje koliko se može, to je zajedništvo. Nema ultimatuma, nego se navija i pjeva. Hvala svima na podršci – poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez