fbpx

Izvršni odbor HNS-a: Zlatko Dalić potvrđen kao izbornik Vatrenih

Selce…

U Selcu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je najviše izvršno tijelo Saveza pod ravnanjem predsjednika Davora Šukera donijelo nekoliko važnih odluka za novu natjecateljsku godinu. Izvršni odbor u cijelosti je prihvatio i potvrdio sve elemente dogovora predsjednika Šukera i izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića o nastavku suradnje, na obostrano zadovoljstvo.
Nadalje, Izvršni odbor je imenovao odnosno potvrdio stručne stožere svih muških reprezentacija. Zlatko Dalić potvrđen je kao izbornik Vatrenih, Nenad Gračan nastavlja voditi U-21 reprezentaciju, Robert Jarni vodit će U-20 selekciju, dok će Ivan Gudelj preuzeti U-19 reprezentaciju.
Petar Krpan ostaje na čelu kadetske, U-17 reprezentacije, Tomislav Gričar preuzeo je reprezentaciju do 15 godina, a Sergej Milivojević selekciju do 14 godina. Mato Stanković nastavlja voditi futsalsku reprezentaciju. Uz ove odluke potvrđeni su odgovarajući sastavi stručnih stožera, čime je zaokružena struka u svim muškim reprezentacijama HNS-a.
IO je donio Odluku o sustavu stalnih natjecanja u sklopu je i nekoliko važnih novina. Na prijedlog klubova koji to smatraju praktičnijim, isplativijim i natjecateljskim zanimljivijim rješenjem, 3. HNL će se od iduće sezone igrati u pet skupina.
Istodobno, 1. HNLŽ smanjena je s 10 na osam klubova, dok je 1. HMNL smanjena s 12 na 10 klubova. Izvršni odbor ujedno je usvojio sve dokumente, uključujući propozicije natjecanja, vodstva liga i liste delegata i sudaca, za treće HNL te natjecanja mladeži.
Iduća sjednica Izvršnog odbora na programu je 14. listopada 2018. godine.

Foto: Press – HNS