fbpx

Azinović osvojio srebro u Čileu, hrvatski dvoboj u Casablanci za broncu

Judo…

Hrvatski judaši ovaj vikend nastupaju na Afričkom kupu u Casanblanci i Panameričkom kupu u Čileu. Prvog dana osvojene su dvije medalje, a trećoj je blizu bila Tihea Topolovec

Tihea Topolovec, AzinovićIzmeđu značajnih europskih natjecanja na domaćem tatamiju, održanog Europskog kadetskog kupa u Zagrebu i Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku (1. i 2. travnja), najveći broj hrvatskih judaša nastupa na Afričkom kupu u Maroku. Uz njih, u Čileu nastupaju Bernard Azinović (do 60 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg).
Prvog dana najzapaženiji nastup imao je Azinović, koji je u Čileu došao do vrijedne srebrne medalje i tako na najbolji način najavio povratak nakon vrlo teške operacije ramena.
Azinović je ipponima svladao Alvareza (SAD) i Ramosa (GUA), a na isti način je slavio i u polufinalu protiv Galvana (ARG). U finalu je išao na Pelima (BRA) i izgubio (1-3 u wazarijima).
Tena ŠikićZa to vrijeme u Casablanci najuspješnije su bile judašice u kategoriji do 52 kg. Tena Šikić je wazarijem pobijedila Eiden (LUX), ipponom Marcus Tabellion (FRA), a zatim u polufinalu izgubila wazarijima od Lopez Sheriff (ESP).
U borbi za broncu je išla na našu povratnicu Andreju Bekić, koja se u Casablanci vratila na tatami nakon oporavka od ozljede. Bekić je do borbe za broncu došla kroz repasaž nakon što je slavila ipponom protiv Bajo (ESP), a poraz ipponom od Van Snick (BEL) zaliječila pobjedom wazarijem nad Soukate (MAR).
U hrvatskom dvoboju za treće mjesto slavila je Šikić ipponom nakon nepune dvije minute borbe te tako nastavila s osvajanjem medalja.
Dobar nastup imala je mlada Tihea Topolovec, kojoj je Casablanca bila prvi nastup u novoj kategoriji do 57 kilograma.
– Zadovoljan sam Tiheinim nastupima, a jedini žal je borba za broncu u kojoj je previše vremena izgubila braneći se u parteru – rekao je trener Tomislav Marijanović nakon završnog poraza wazarijem od Leung (HK). Prije te borbe nanizala je Topolovec dvije pobjede i zatim poraz u polufinalu od Borowske (POL).
Maja Blagojević (do 63 kg) izgubila je u prvom nastupu od Puche (ESP), a Stjepo Roko (do 73 kg) je ipponom svladao Funga (HK), a zatim wazarijem izgubio od Little Lebretona (FRA).

Foto: Press – HJS