fbpx

FC Barcelona kamp: Intervju s polaznicima Dujom i Rinom!

Kamp MakarskaZavršilo je jedno lijepo druženje u FC Barcelona kampu Makarska gdje su dječaci naučili nove vrijednosti, kako nogometne tako i one životne. I ono najbitnije, stekli su nova prijateljstva. Scena.hr je pratila kamp od samog početka te smo i na kraju obavili razgovor s dva polaznika kampa, različitih godišta te iz različitih životnih sredina kako bismo dobili uvid iz ‘prve ruke’ kako je bilo u kampu.
Razgovor je bio u ležernoj atmosferi s Dujom Matijašom i Rinom Brezziem. Intervju je  protekao u smijehu i druženju jer na kraju krajeva, svi su oni djeca željni druženja i zabave te je to i jedan od glavnih razloga zašto su došli u kamp FC Barcelone.

Scena: Odakle dolazite i koja su bila vaša očekivanja prije početka kampa?
Duje – Dolazim iz Marine pored Trogira. Imam 11 godina te igram za Trogir, a što se tiče očekivanja ona su mi u potpunosti ostvarena. Želio sam igrati nogomet, družiti se i kupati se, a to sam sve i radio.
Rino – Dolazim iz Švedske i imam 15 godina. Živim i igram za Goteborg već devet godina. Prije kampa sam očekivao da igram nogomet, naučim nove stvari i da upoznam nove dečke te da se zabavljamo.

Scena: Razlikuje li se metoda treninga u FC Barcelona kampu  od onih koje inače prakticirate u svojoj nogometnoj sredini?
Duje – Razlikuje se puno. Ovdje radimo dosta stvari koje prije nisam imao priliku učiti. Dosta je ozbiljnije i treneri sve prate te kad pogriješimo ukazuju nam na pogreške.
Rino – Razlika je velika. U Švedskoj je potpuno drugačiji sustav rada. Nije toliki naglasak na držanje pozicija i da budem iskren, ovdje se zahtijeva veća disciplina i koncentracija na treninzima.

Kamp Makarska_1Scena: Jesu li treneri FC Barcelone ispunili vaša  očekivanja?
Duje – Jesu. Stalno nas nadgledaju na terenu, uvijek nešto novo radimo, trude se da nam pokažu kad ne znamo i druže se s nama.
Rino – Ispunili su, ono što mi se sviđa je to da nema opuštanja kod njih, kad se radi onda nema ‘zezancije’. Isto tako, bitno im je ponašanje i izvan terena tako da tu i tamo dođu pogledati kakvi smo i na tečaju španjolskog jezika.

Scena: Kako ste zadovoljni s programom izvan terena?
Duje – Meni je sve super, ja sam jako zadovoljan, jedini problem mi predstavlja rano buđenje kao i ostalima, ali lako smo se i na to naviknuli. Dan nam je ispunjen, uvijek nešto radimo, kupamo se, učimo španjolski, igramo igrice i družimo se.
Rino – Super, najbolji dio mi je druženje s ostalim dečkima i ‘zezancija’. Sviđa mi se to što nas je više u sobama tako da smo se uspjeli bolje upoznati. Španjolski jezik je isto koristan jer naučimo nove izraze i riječi koji kasnije koriste u razgovoru s trenerima. Već se svi predstavljamo i pozdravljamo na španjolskom jeziku.

Scena: Koja vam je najbolja stvar u FC Barcelona kampu?
Duje – Druženje s dečkima i kupanje u moru i bazenu. Isto volim što drugi trening počinje predvečer pa nije vruće i možemo trenirati.
Rino – Druženje s drugim dečkima definitivno. Stekao sam nove prijatelje, a za to sam i najviše došao, pored treninga, da se i zabavljam.

Scena: Hoćete li stvari koje ste naučili u kampu primijeniti kad se vratite u svoju sredinu?
Duje – Dobio sam volju da pokažem što sam naučio na terenu, ali isto da roditelje iznenadim pa da počistim iza sebe i da budem uredniji.
Rino – Ja ionako čistim iza sebe i uredan sam i izvan terena, ali sigurno ću porazgovarati sa svojim trenerom i dečkima iz Švedske i pokazati im što sam sve naučio u FC Barcelona kampu.