fbpx

Foto: Započeo ljetni kamp FC Barcelone u Makarskoj

Organizacija Culmena dobila je od FC Barcelone licencu na tri godine da može organizirati nogometni kamp za djecu. Tako je danas započeo ljetni kamp FC Barcelone u Makarskoj i tim povodom Scena.hr vam predstavlja ljetni kamp i njegove sudionike.

FC BarcelonaSudjelovanjem u kampu dječaci između 6 i 17 godina dobiti će mogućnost da prezentiraju svoj nogometni talent u kampovima FC Barcelona. U kampu se nalazi 120 mladih nogometnih nada. Podijeljeni su u osam grupa, a grupe su imenovane po poznatim igračima FC Barcelone. Rad s djecom prate i četiri trenera iz Španjolske koji su i skauti FC Barcelone za djecu od 6 do 17 godina. Njihov voditelj i glavni trener je Xavi Mondelo.
– Djeca će dobiti ogromno iskustvo i to ne samo nogometno. Uče španjolski jezik, a u kampu s djecom rade profesionalni animatori – rekao je za portal Scena.hr moderator Marko Čabov koji je zadužen za odnose s javnošću Culmene. Kamp u Makarskoj trajat će od 24. do 28. lipnja, a onda se seli u Zagreb i bit će od 1. srpnja do 5. srpnja.
– Posebno bih istaknuo prijenos znanja trenera Barcelone na djecu. Djeca treniraju dva puta dnevno po dva sata, a u slobodno vrijeme djeca se opuštaju u unutarnjim i vanjskim bazenima te drugim organiziranim sadržajima. Djeca će po završetku kampa dobiti diplomu od FC Barcelone, isto tako dobit će i dva paketa sportske opreme službenog sponzora FC Barcelone, Nike – objasnio je Čabov. Moderator, ističe, da će španjolski treneri po završetku kampa odabrati dvoje djece koji će biti gosti u službenom kampu Barcelone u Španjolskoj.
– Tako je prošle godine odabran Marin Banić iz Splita i ove godine je pohađao kamp u Barceloni – istaknuo je Čabov.

Na Scena.hr pratite događanja u nogometnom kampu.

Foto: Rikardo Škorlić
Pogledajte fotogaleriju:

[nggallery id=145]