fbpx

HNS: Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma

Zagreb…

HNS– Suradnja sa Svjetskom organizacijom Roma važan je dio programa Hrvatskog nogometnog saveza u borbi protiv rasizma i diskriminacije. S ponosom ističemo da je HNS jedina institucija u svijetu koja redovito organizira kampove nacionalnih manjina i po tome smo primjer drugim savezima. Drago nam je što kroz takve projekte možemo pokazati društvenu odgovornost i respekt prema svima – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić potpisali su novi ugovor o suradnji dviju organizacija. Hrvatski nogometni savez nastavit će s podrškom Svjetskoj organizaciji Roma u borbi protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva. Dvije organizacije zajedničkim su naporima započele s projektom nogometnih kampova nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Projekt koji okuplja dječake i djevojčice nacionalnih manjina u RH jedinstven je u svijetu i ima za cilj dati doprinos borbi protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.
Uz kamp nacionalnih manjina, suradnja uključuje i edukacijske aktivnosti na temu ‘Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma’ kao i malonogometni turnir selekcija nacionalnih manjina RH u Belom Manastiru.
– Hrvatski nogometni savez i predsjednik Šuker od početka nam daju veliku potporu u našim nastojanjima da kroz nogomet širimo toleranciju i zaustavljamo netrpeljivost, rasizam i diskriminaciju. Hvala Savezu na povjerenju i ustrajnosti da iz nogometa odstrani nepoželjne pojave s kakvima se nacionalne manjine često susreću poput govora mržnje. Možemo samo čestitati HNS-u na podršci i želji da nastavimo zajednički promicati ispravne vrijednosti – izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

Foto: HNS