fbpx

Davor Šuker: Moramo čuvati hrvatsku povijest!

Županja…

Jučer je svečano otkriven spomenik prvoj nogometnoj lopti u Hrvatskoj

– Osobna mi je čast da u ime Hrvatskog nogometnog saveza možemo biti ovdje. Kada se sjetim 1998. kada smo igrali za reprezentaciju, mogu samo misliti kako je na ovom Trgu bilo prekrasno gledati i bodriti Vatrene. Mnogo se razmišljalo o izgradnji ovog spomenika, budući da moramo čuvati hrvatsku povijest. Koliko budemo u svijetu jaki s A reprezentacijom, toliko ćemo moći pratiti i ovu djecu jer bez ulaganja u djecu, škole, akademije, nogometne terene i infrastrukture nema rezultata, a drago mi je vidjeti da ovdje ima i mnogo djevojaka u ženskom nogometu. Zašto je Hrvatska uvijek među TOP 10 ili TOP 20 reprezentacija u svijetu? Upravo zbog toga što brojni ljudi, kojima se i zahvaljujem u svoje ime, ulažu i uvijek će pomagati mladosti – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker na svečanom otkrivanju spomenika prvoj nogometnoj lopti u Hrvatskoj.
Jučer su u Županji predsjednik HNS-a Davor Šuker, gradonačelnik grada Županje Davor Miličević te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić otkrili spomenik prvoj nogometnoj lopti u Hrvatskoj.

Predsjednik HNS-a istaknuo je kako mu je velika čast otkrivanje ovog spomenika, ali je potaknuo i na dodatno ulaganje u djecu, obrazovanje i sport.
– Bez utakmica ne bi bilo ni svjetskih odličja, ni odlazaka mlađih dobnih kategorija na Prvenstva. Naime, ne odlazimo vidjeti Francusku, odlazimo promicati Hrvatsku, boriti se za Hrvatsku i baš zbog toga možemo reći da smo u ovom dijelu Europe najuspješniji. Sitnice za nas nisu sitnice i stoga ćemo uvijek paziti na našu mladež. Iz Županje i okolice dobili smo mnogo A reprezentativaca. Zašto to govorim? Sigurno da nam je važno da reprezentativcima neće postati samo igrači iz Zagreba, Splita, Rijeke ili Osijeka, već i oni iz malih sredina – kazao je Šuker.
Prigodnu svečanost u Županji dodatno su upotpunili nastupi KUD-a Tomislav iz Županje te KUU-a Kristal Sladorana iz Županje, a brojna okupljena djeca imala su priliku prikupiti i mnoštvo autograma od predsjednika HNS-a Šukera.