fbpx

Davor Šuker s vodećim ljudima Ruskog nogometnog saveza

Moskva…

Davor Šuker– Veselimo se obojica predstojećem ždrijebu Eura u Parizu i nastupu naših reprezentacija u Francuskoj. Zaželio nam je sreću da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo 2018. Razgovarali smo o tekućoj nogometnoj problematici, od sigurnosti do situacije u Fifi i Uefi – rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Prema unaprijed dogovorenom rasporedu, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je nakon gostovanja reprezentacije u Rostovu produžio u Moskvu gdje je razgovarao s vodećim ljudima Ruskog nogometnog saveza (RFS). Šukera je u Moskvi ugostio Vitalij Mutko, ruski ministar sporta te predsjednik Ruskog nogometnog saveza i član Izvršnog odbora Fife. Mutko je ujedno i predsjednik lokalnog organizacijskog odbora za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Šuker je razgovarao i sa Sergejom Prjadkinom, dopredsjednikom RFS-a i predsjednikom Ruske profesionalne lige.
– Zahvaljujem se dragom prijatelju Vitaliju i njegovim kolegama na odličnom domaćinstvu u Moskvi. Dogovorili smo se da dva Saveza potpišu Memorandum o suradnji za dobrobit nogometa dviju zemalja. Rusi su impresionirani rezultatima naše reprezentacije i stalnim pojavljivanjem novih talenata. S obzirom na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, smatram da je važno nastaviti s građenjem dobrih odnosa s ovom prijateljskom nogometnom zemljom – zaključio je predsjednik Saveza Davor Šuker.

Foto: Arhiva HNS