fbpx

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio Europski kadetski kup

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Europski kadetski kup u Zagrebu jedno je od najcjenjenijih judaških natjecanja na svijetu u kadetskom uzrastu. U subotu su ga otvorili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi.

Tomislav Tomašević

Veliko iskustvo i znanje u organizaciji velikih judo događanja, Hrvatski judo savez je nadogradio ovogodišnjim Europskim kadetskim kupom, koji je u Zagreb doveo čak 698 sportaša iz 32 države unatoč svim nedaćama u Europi.

Hrvatska ima 48 predstavnika, ali su Turska i Izrael nadmašili taj broj, poslavši 64, odnosno 78 natjecatelja.

Naravno, epidemiološka situacija još uvijek zahtijeva veliki trud u organizaciji, a protokoli koje su hrvatski stručnjaci postavili prvi u svijetu tijekom studenog 2020. godine i ovaj put će biti temelj kvalitetne organizacije i osigurat će da sve teče glatko te da se o sportašima brine na najbolji mogući način.

Natjecanje je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreb, Tomislav Tomašević, koji je, osim činjenice da se broj sudioniku na turniru u 16 godina utrostručio, još istaknuo:

– Ovo natjecanje je, od skromnih početaka, izraslo u najveći turnir svoje vrste u Europi. Ponosni smo što je judo jedan od nositelja kvalitete borilačkih sportova u Zagrebu i u Hrvatskoj. Želimo natjecateljima i njihovim timovima nezaboravan boravak u našem glavnom gradu – Tomislav Tomašević.

– Ponosni smo što se gotovo 700 judaša iz 32 zemlje odlučilo za nastup na Europskom kadetskom kupu Zagreb 2022. Istodobno, čast nam je što je tako značajan broj sportaša, njihovih trenera i osoblja još jednom prepoznao Hrvatsku kao profesionalnu i gostoljubivu destinaciju i kao vrhunskog organizatora događanja. Europski kadetski kup Zagreba ima tradiciju i status jednog od najvećih turnira za kadete te čvrsto vjerujem da smo neke od budućih judo zvijezda vidjeli i na tatamiju u Zagrebu – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

– Zagreb je jedna od glavnih stanica za kadetska natjecanja u Europi i Europska judo unija zahvaljuje Hrvatskom judo savezu, Zagrebačkom judo savezu i Gradu Zagrebu na odličnoj organizaciji i tradiciji koju ovo natjecanje ima – rekao je sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi.

Nakon natjecanja od 14. do 16. ožujka održat će se trening kamp.

Foto: Press Tino Marić/HJS