fbpx

HNS ugostio predstavnike osam južnoameričkih saveza

– Izuzetno mi je drago što vas možemo ovdje ugostiti kao prve visoke goste u novim prostorima. Ponosni smo što je HNS lider regije u ovakvim projektima i što vam se možemo predstaviti kao velika nogometna zemlja i u organizacijskom smislu. Znamo da je i kod vas nogomet sport broj jedan, u kojem ima i više strasti nego razuma. Zbog toga imamo 50-ak zaposlenika koji se brinu da hrvatski nogomet bude organizacijski na visokoj razini, a plod toga su i ovakva rješenja. Ponosni smo na Comet koji je polučio svjetski uspjeh. Dobrodošli u Hrvatsku, osjećajte se kao da ste došli kod prijatelja – rekao je na početku susreta izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Hrvatski nogometni savez ugostio je u srijedu predstavnike osam južnoameričkih saveza, Fife i CONMEBOL-a te tvrtke Analyticom koja je uz podršku HNS-a kreirala ekspertni sustav koji je danas najrašireniji na svijetu. Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, tajnik Vladimir Iveta, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac te drugi predstavnici HNS-a ugostili su delegacije Fife, CONMEBOL-a te nogometnih saveza Paragvaja, Urugvaja, Čilea, Bolivije, Kolumbije, Perua, Ekvadora i Venezuele koje će narednih desetak dana boraviti u Jelsi na Hvaru, na radionici koju organizira tvrtka Analyticom za južnoameričke korisnike sustava Comet.

Comet je ekspertni sustav za upravljanje natjecanjima, što uključuje registraciju igrača, trenera i službenih osoba kao i vođenje natjecanja. Danas je Comet najrašireniji sustav tog tipa na svijetu, a uspon na svjetski vrh započeo je suradnjom Analyticoma s Hrvatskim nogometnim savezom koji je 2003. godine prepoznao upravo projekt Ivice Pavića kao najbolje rješenje za svoje potrebe.

Uvažene goste posebno je razveselio film s pozdravnim govorom predsjednika HNS-a Davora Šukera koji se ispričao što ih nije mogao osobno dočekati zbog odlaska u Tursku na susret U-20 selekcija Hrvatske i Čilea te im je nakon čestitke na izboru Cometa zaželio dobru i uspješnu radionicu na otoku Hvaru.

Na prezentaciji su sudjelovali Christian Michels (FIFA), Alexis Schreiber (CONMEBOL), Hugo Salgado (Kolumbija), Marco Vega (Venezuela), Segismundo Torres (Paragvaj), Alvaro Mederos (Urugvaj), Diego Antognazza (Urugvaj), Ivan Pinedo (Bolivija), Miguel Perez (Peru), Pablo Peche (Peru), Barbara Barrionuevo (Čile) i Xavier Parra (Ekvador), a izvršni predsjednik Vrbanović im je nakon druženja podijelio i prigodne poklone, personalizirane dresove hrvatske reprezentacije.

Foto: Drago Sopta/HNS