fbpx

Hrvatska u osmini finala protiv Mađarske

Svjetsko prvenstvo 2019…

Hrvatska– Mislim da smo odigrali četiri i pol jako dobre utakmice. Malo opuštanje imali smo prvo poluvrijeme sa Saudijskom Arabijom. Danas smo konačno imali jednu šarf utakmicu gdje se gotovo igralo pogodak za pogodak. Dobro je da su i to osjetili. Obrana nas je izvukla, jer je bila odlična. Španjolci su igrali neobičnu obranu 3-3 , a na to se nije lako prilagoditi na samo dva treninga. Ali dobili smo i to je najvažnije – rekao je izbornik Siniša Markota.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija nastavila je veliki niz na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. U 5. kolu skupine A Hrvatska je pobijedila Španjolsku 26:22, osvojila prvo mjesto i u osmini finala će igrati protiv Mađarske.
– Prave stravi tek sada počinju. Mogli smo i izgubiti pa ići u lakši dio ždrijeba. Ali ja nisam taj čovjek. Kalkulacije se uvijek prije ili kasnije obiju o glavu. Ako želimo do velikog rezultata moramo pobjeđivati sve redom. To je naš moto. S Mađarskom smo igrali nedavno. Tada smo igrali obranu 6-0. Sada će ima biti malo teže s ovih naših 3-2-1. Oni također igraju 6-0, s tim da dvojka i petica izlaze dosta duboko, pa ćemo to nastojati iskoristiti na pravi način jer imamo i igru i igrače za to. Sada je najvažniji odmor – zaključio je Markota.
Kao što se i moglo očekivati Španjolci su bili najzahtjevniji suparnik do sada. S pet pogodaka iz sedam udaraca prvi strijelac protiv Španjolske Ivan Rukavina. Po četiri su dali Fran Mileta i Veron Načinović uz stopostotnu realizaciju. Među Španjolcima prva imena dva Alberta Martin Botet i Diaz Hernandez s po 4 pogotka.
Hrvatska je tako prvi dio Svjetskog prvenstva završila s pet pobjeda uz sjajan dojam. Ali ništa još nije napravljeno. Pravo prvenstvo tek počinje u srijedu s osminom finala.
Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv Mađarske koja je u skupini B osvojila četvrto mjesto. U pet nastupa ostvarili su tri pobjede Canada, Tajvan, Francuska) i doživjeli dva poraza (Švedska i Egipat). Naši su nedavno igrali s njima i pobijedili ih na Balatonboglar turniru 24:23. Taj susret osmine finala je prema službenoj satnici na rasporedu u srijedu, 14. kolovoza u 16.15 u Dvorani Jane Sandanski. Ali kao što je to mnogo puta do sada bilo IHF i domaćin zadržavaju pravo promjene satnice, pa je moguće i neko drugo vrijeme.

Parovi osmine finala:
Egipat – Slovenija
Island – Japan
Francuska – Norveška
Portugal – Sj. Makedonija
HRVATSKA – MAĐARSKA
Argentina – Njemačka
Španjolska – Švedska
Danska – Tunis

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez