fbpx

Lea Gobec osvojila europsku broncu u Mariboru

Maribor…

Lea Gobec

Lea Gobec– Lea je odlično odradila cijeli dan. Borila se srčano, pametno i potpuno zasluženo došla do medalje. Čak i u polufinalu, sve dok nije «ostala» u zahvatu, radila je dobro – prokomentirao je trener reprezentacije Hrvoje Petranović.
Hrvatska judašica Lea Gobec (do 78 kg) osvojila je europsku broncu te, na krilima brojnih navijača u Mariboru, odlično zaključila pojedinačni dio Europskog juniorskog prvenstva. Posljednjeg dana pojedinačnog natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu za juniore i juniorke u Mariboru, Hrvatska je osvojila brončanu medalju. U kategoriji do 78 kg Lea Gobec je imala jako dobar dan te s dva wazarija slavila protiv Voronine (RUS) i iskontrolirala tijek borbe.
Lea Gobec je do bronce došla pobjedama protiv Dudenaite (LTU, ippon) i Hoellwart (AUT, ippon nakon 50 sekundi), a zatim u polufinalu upisala jedini poraz, od Bukrejeve (RUS, ippon). Uspjela se psihološki pripremiti za borbu za broncu te osvojiti vrijedno europsko odličje uz veliku potporu navijača s tribina mariborske sportske dvorane Lukna u Ljudskom vrtu.
Čast da Lei Gobec uruči europsku broncu dobio je Hrvoje Lindi, sportski direktor Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.
Ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli ući u borbu za medalje, a čak četiri judašice, Iva Oberan (do 57 kg), Karla Prodan (do 70 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg), Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg), završile su EP na 7. mjestu.
Europsko juniorsko prvenstvo završava ekipnim natjecanjem u nedjelju 17. rujna, a nastupit će hrvatska ženska reprezentacija. Kvalifikacije su počele u 11.00 sati, a finalni blok je na rasporedu u 15.30 sati.

Foto: Press