fbpx

Veljko Mršić: Čestitam svima na plasmanu na Europsko prvenstvo

Želim igračima puno sreće u njihovim klubovima, Veljko Mršić

– Stvarno smo sretni s ovom pobjedom jer Švedska je dobra momčad koja igra dobru košarku i nikad ne staje. Bili su oslabljeni, nije im mogao igrati Spires koji se ozlijedio jučer na treningu i to nam je dosta olakšalo posao. Imamo stvarno dobru kemiju i uživamo igrajući zajedno, što od početka ponavljam kao papagaj. 4-0 nismo mogli očekivati iako smo se potajno nadali tome. Čestitam još jednom dečkima i cijelom stručnom stožeru i svim ljudima iz Saveza na tome što smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Idemo sad tri mjeseca uživati u ovome što smo napravili, želim igračima puno sreće u njihovim klubovima, da prije svega svi budu zdravi i da u veljači nastavimo ovdje gdje smo stali – rekao je izbornik Veljko Mršić.

Veljko Mršić

Jučer je u četvrtoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, Hrvatska svladala Švedsku s rezultatom 87:72, time upisala četvrtu pobjedu i osigurala plasman na Europsko prvenstvo dvije utakmice prije kraja kvalifikacija. Fantastičnu utakmicu odigrao je Pavle Marčinković skupivši na koncu 20 poena i 8 skokova, od čega pet u napadu te ubačenih pet trica iz šest pokušaja. Još je jednu odličnu utakmicu odigrao i Željko Šakić postigavši 14 poena uz 5 skokova i 3 asistencije, dok je Miro Bilan ponovno upisao double-double s 12 poena i 10 skokova. No, statistici unatoč, bila je to pobjeda cijele momčadi, stručnog stožera i zajedništva kakvo se rijetko viđa.
– Najbitniji je plasman na Europsko prvenstvo, a moja igra nije toliko bitna jer bi se sigurno istaknuo netko drugi da ja nisam. Mislim da je do ovakvog učinka lakše doći pored ovako kvalitetnih igrača koji će te naći i potvrditi kad si slobodan, a moje je bilo samo da iskoristim priliku. Prije dva dana je Miro držao cijelu ekipu, danas je dao ruke, Šaka svaku utakmicu, i Rogić, svi dečki da nekog ne izdvajam. Imali smo i teških situacija, neki dečki su preboljeli koronu, bio je ovo veliki izazov i eto… super da smo i matematički riješili pitanje plasmana rekao je najkorisniji igrač utakmice Pavle Marčinković.
Hrvatsku još očekuju dvije kvalifikacijske utakmice u veljači sljedeće godine. Radi se o uzvratnim utakmicama protiv Nizozemske i Turske, no s obzirom na savršen niz od 4-0 za hrvatske reprezentativce, njihov ishod neće imati učinka na plasman na Europsko prvenstvo koje će se odigrati od 1. do 18. rujna 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Foto: Press – HKS