fbpx

Otvoren hotel ’67. za prvu momčad Dinama!

hotel3– U teškim financijskim vremenima Dinamo je dokazao da se pametnim poslovanjem i ulaganjem mogu odvojiti sredstva za znatno poboljšanje uvjeta pa je tako Modri klub u posljednji tri godine napravio značajne infrastrukturne i vizualne promjene na stadionu –rekao je predsjednik Dinama Mirko Barišić. Danas je svečano otvoren luksuzni hotel ’67. za prvu momčad Dinama. Svečanom su otvorenju prisustvovali gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić i uprava kluba, prva momčad Dinama i stručni stožer, legendarna modra generacija 1967., mnogi počasni gosti i uzvanici. Prisutnima se obratio gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Barišić te legenda Dinama i igrač iz generacije koja je 1967. godine osvojila Kup velesajamskih gradova Slaven Zambata.
hotel2– Imamo 35 tisuća novih sjedalica, novi vrhunski grijani travnjak koji omogućava igranje utakmica u svim vremenskim uvjetima, nove klupe za rezervne igrače i trenere, potpuno novi prostor za predstavnike medija, uređene lože za VIP uzvanike i kapelicu ispod južne tribine. Posebno smo ponosni na pomoćno igralište Hitrec-Kacian koje zadovoljava visoke kriterije UEFA-ine Lige prvaka za mlade. Modri je klub ukupno u sve radove uložio oko 86 milijuna kuna, u radovima je sudjelovalo nekoliko stotina radnika i više tvrtki, a sada smo uz pomoć gradonačelnika Bandića i grada Zagreba uredili i okoliš – dodao je Barišić. Legenda Dinama Slaven Zambata prisjetio se kako je stadion izgledao u vrijeme kad je on igrao.
hotel_1– E da je bar bilo ovako u vrijeme kad sam ja igrao za Dinamo… Ne mogu vam ni opisati koliko sam sretan i koliko mi je toplo oko srca kada vidim kako danas izgleda stadion Maksimir. Svi ovi prekrasni tereni na kojima svakodnevno treniraju naša djeca, preuređeni Hitrec koji bi bio najljepši stadion u Europi u moje vrijeme, a o uvjetima kakve ima prva momčad Dinama nekada smo mogli samo sanjati. Danas je biti profesionalni sportaš 24-satni posao i upravo zbog toga je otvaranje hotela odlična stvar i veliki korak za Dinamo, kao i dokaz da modri klub prati svjetske trendove i praksu najvećih svjetskih klubova. Završetkom ovog hotela igrači Dinama na stadionu imaju apsolutno sve što im može trebati i siguran sam da će u ovako kvalitetnim uvjetima rezultati biti još bolji – objasnio je Zambata. A Bandić je kazao kako mu je čast biti na otvorenju.
– Čast mi je biti ovdje na ovaj veliki dan za Dinamo i grad Zagreb. Ono što je pohvalno je činjenica da imamo jedno lijepo partnerstvo. Grad ulaže u Dinamo, ali Dinamo puno više vraća gradu, a ovako velika investicija koju je modri klub sam napravio odličan je primjer kako partnerstva s gradom trebaju izgledati. Čestitam cijeloj Upravi Dinama što su u ovim ekonomski teškim vremenima našli sredstva za izgradnju hotela za prvu momčad – istaknuo je gradonačelnik.

Nakon ceremonije otvaranja, svi su uzvanici obišli hotel, svlačionice Dinama te pomoćno igralište Hitrec-Kacian.
U sklopu hotela ’67. prva momčad Dinama moći će provoditi slobodno vrijeme u salonu u kojem se nalaze dnevni boravak, blagovaonica, prostor za opuštanje s igraćim konzolama i stolom za biljar, a na kraju salona u konferencijskoj dvorani održavat će se sastanci prve momčadi. Na prvom katu hotela nalazi se 19 spavaćih soba, a činjenica da se hotel nalazi u sklopu stadiona Maksimir samo će olakšati igračima organizaciju slobodnog vremena između treninga i utakmica. Također, hotel će biti i karantena prije utakmica, a po potrebi će biti na raspolaganju i nogometnoj reprezentaciji Hrvatske.