fbpx

Otvorena radionica: Afro dance!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Afro– Uz zvukove afričkih ritmova otkrijte nove plesne pokrete i doživite jednu sasvim drugačiju energiju, energiju divljine – pozivaju iz Centra Knap.
U srijedu 30. rujna s početkom u 20,30 sati na programu u Centru Knap je otvorena radionica Afro plesova. Afrički ples je nastao kao dio svakodnevnog života afričkog plemena pa tako i prikazuje svakodnevna Afrodogađanja iz plemenskog života poput žetve, sječe trske, spravljanje brašna, lova ili ribolova te obreda i rituala kao što su krunidba ili smrt. Ljudima je ples bio način prenošenja vjerovanja i povijesti s generacije na generaciju. Pokretljivost i samostalnost glave, ruku, nogu, tijela i bokova su zajednički elementi, a variraju od brzih i energičnih do sporih ili senzualnih pokreta. Koljena su fleksibilna, a stopala čvrsto udaraju ritam naglašavajući vezu sa zemljom. Afrički ples pojavio se u Brazilu u kolonijalnom periodu u kojem su ga na brazilsko tlo donijeli afrički robovi. Taj način plesa prvotno je zapažen unutar afričkih religija, a počeo je jačati sredinom 19. stoljeća uz pomoć sudanskih i bantu plemena iz Afrike te domorodačkog stanovništva Brazila. Afro je plesni program u kojem se isprepliću elementi modernih plesnih tehnika s afro-brazilskim tradicionalnim plesovima. Koriste se elementi jazz-dancea, suvremenog plesa i klasičnog baleta kao i elementi tradicionalnih plesova Afrike i Brazila te elementi capoeire.
Na treningu se radi na posturi tijela, fleksibilnosti, snazi i kondiciji, ali i plesnosti i energičnosti pokreta uz bogate afričke ritmove i puno pozitivne energije.

Foto: Press