fbpx

Upoznajte grad očima beskućnika – Shades Tours

Beč…

Beskućnici vas vode kroz grad – Shades Tours

Shades ToursAko želite upoznati Beč na sasvim nesvakidašnji način, kod ‘Shades Toursa‘ ste došli na pravu adresu jer Shades Tours je projekt za pomoć onima koji adresu nemaju. Shades Tours omogućuje beskućnicima da vođenjima kroz grad ostvare primanja, ali i da steknu iskustvo, motivaciju i samopouzdanje te se pripreme za tržište rada i trajno reintegriraju u društvu. Vodiči Shades Toursa zainteresiranima pokazuju grad s jednog potpuno drugačijeg stajališta – onog beskućnika – objašnjavajući različite izazove života i preživljavanja u velegradu kao što je Beč. Ture se odvijaju i po različitim bečkim socijalnim ustanovama u kojima se, npr. u pučkim kuhinjama, možete aktivno angažirati. Vođenja po gradu i ustanovama održavaju se na njemačkom i engleskom jeziku tijekom cijele godine, traju do 2 i pol sata i stoje 15 eura po osobi.
Koncept ‘Beskućnici vas vode kroz grad‘ prepoznat je i uspješno pokrenut u mnogim gradovima poput Amsterdama, Barcelone, Berlina, Hamburga, Kopenhagena, Londona, Praga i Utrechta. Turizam kao sredstvo za borbu protiv siromaštva bila je i u Beču misao vodilja za pokretanje projekta ujesen 2015. Shades Tours surađuje s različitim socijalnim ustanovama te Gradskim vijećem za obrazovanjem i Bečkim socijalnim fondom, a inicijativa je prepoznata i od strane struke, pa je 2016. Shades Tours dobio i priznanje ÖkoBusinessPlana Wien.
Prema statistikama u Austriji je najmanje 16.033 ljudi bez krova nad glavom, od toga barem 10.000 živi u Beču, a 1.200 njih javne prostore naziva svojim domom.

Foto: Press