fbpx

5 domaćih na festivalu u Cottbusu: Imena višnje, Zvizdan…

Međunarodni festival…

Imena višnje, Zvizdan...Na 25. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj, koji se ove godine održava od 3. do 8. studenog 2015. godine, u raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima bit će prikazano pet hrvatskih filmova.
Dugometražni igrani filmovi Imena Višnje redatelja Branka Schmidta i višestruko nagrađivani Zvizdan Dalibora Matanića prikazat će se u natjecateljskom programu, a još će se tri domaća naslova prikazati u ostalim nenatjecateljskim programima festivala; riječ je o tri manjinske koprodukcije.
Tako se Cure – Život druge redateljice Andree Štake prikazuju u programu pod nazivom ‘Spectrum’,‘Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa‘ redatelja Nikole Vukčevića u programu ‘National hits’, a ‘Naša svakodnevna priča‘ redateljice Ines Tanović u programu ‘Focus’.
Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i drži se za jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Važna sastavnica festivala je i njegova industry sekcija koja uključuje znameniti koprodukcijski sajam Connecting Cottbus.

Foto: Press