fbpx

Goran Bogdan u filmu kandidiranom za nominaciju Oscar!

Novi film…

Film Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa uskoro u kinima

Goran BogdanFilm Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića, početkom prosinca stiže u hrvatska kina. Riječ je o crnogorsko-hrvatsko-srpskoj koprodukciji, vrlo potencijalnom kino hitu koji je u glumačkoj postavi okupio najpoznatija i najrelevantinija Goran Bogdanregionalna glumačka imena. Goran Bogdan, Emir Hadžihafisbegović, Momčilo Otašević, Nebojša Glogovac, a u filmu specijalno gostuje Damir Urban, koji je i autor i izvođač naslovne pjesme iz filma.
Radnja ‘Dječaka’ prati živote braće Stanka i Voje, (Goran Bogdan i Momčilo Otašević), koji u istom životnom trenutku imaju pred sobom veliki izazov. Jedan od njih
morati će prvi put ubiti, a drugi prvi put u Filmživotu – ljubiti. Film je nastao po motivima drame ‘Instant’ – poznatog srpskog pisca i redatelja Đjordja Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića. Film je sniman je u Podgorici, Londonu i Zagrebu.
Također, film Dječaci je crnogorski kandidat za nominaciju za prestižnu nagradu Američke filmske akademije – Oscara za najbolji film na stranom jeziku, te je upravo u ovom tjednu održana i projekcija filma u dalekom Los Angelesu, u prisustvu redatelja Vukčevića.
Je li ova zvjezdana glumačka postava, vizualna atraktivnost koja podsjeća na prave hollywoodske blockbustere i glazbena raskoš, pravi recept za regionalni kino hit saznat ćemo vrlo brzo. Dječaci u hrvatska kina stižu 4. prosinca u distribuciji 2i Filma.

Foto: Press