fbpx

900. izdanje radijske emisije Dobro došli u klub

Zagreb…

Dobro došli u klub, Dario Šarović– Drago mi je da je uz publiku i struka prepoznala kvalitetu emisije Dobro došli u klub – rekao je autor emisije Dario Šarović.
900. izdanje kultne tjedne radijske emisije posvećene elektroničkoj glazbi Dobro došli u klub bit će emitirano danas, 25. siječnja 2017. godine, na Drugome programu Hrvatskoga radija s početkom u 23.00 sati. Emisija se počela emitirati 1996. godine i tijekom godina postala važan čimbenik u oblikovanju hrvatske klupske scene jer promiče elektroničku glazbu i klupsku supkulturu (eng. clubbing) te u hrvatski radijski eter donosi novosti svjetske glazbene produkcije. Kroz intervjue i mikseve hrvatskoj su publici dosad predstavljeni mnogobrojni domaći i strani disk-džokeji i producenti, a visoka je razina kvalitete i privlačnost sadržaja okrunjena u studenome prošle godine nagradom Ambasador za najbolju radijsku emisiju.
Dario Šarović, poznatiji kao DJ Max, legendarni je zagrebački disk-džokej. Tijekom 26 godina rada bio je sudionikom brojnih klupskih manifestacija, od svjetskih prvenstava disk-džokeja do festivala koji su okupili desetke tisuća posjetitelja. Njegovi su nastupi obilježili najpoznatije hrvatske klubove, od Zagreba do Novalje, a ujedno je tri godine zaredom bio i sudionikom festivala Ultra Europe. Stalno ulaganje u glazbu i tehnologije te potraga za savršenim klupskim zvukom često ga izdižu iznad okvira postojećih glazbenih žanrova. Njegovi su nastupi jedinstvena fuzija tonova, koji u savršenoj harmoniji zrače snažnom pozitivnom energijom, pa njegovi nastupi u klubovima, na oduševljenje publike, često traju šest ili više sati.
Dobro došli u klub– Iskustvo rada pred publikom znatno mi je pomoglo u osmišljavanju radijskih emisija i vjerojatno sam stoga uspio bez problema doći i do ove respektabilne brojke od 900 emisija Dobro došli u klub. Zahvaljujem Drugomu programu Hrvatskoga radija na ukazanome povjerenju, a posebno sam ponosan na uspjeh i važnost koje emisija dobiva na međunarodnoj sceni unatoč činjenici da je vodim na hrvatskome jeziku. Snimke su emisija dostupne na mrežnim servisima kao što su iTunes i Mixcloud te preko moje aplikacije za mobilne uređaje DJ Max, pa brojni svjetski poznati producenti i disk-džokeji sve više pokazuju zanimanje za promidžbu svojih novih singlova i remikseva.
Imao sam nedavno europsku premijeru remiksa i ekskluzivni intervju s američkim producentom Daveom Audéom, dobitnikom Grammyja za remiks godine 2016., svjetsku premijeru singla Daminea Halla, a u emisijama su, uz danas ugledna imena kao što su EDX i Mambo Brothers, gostovali velikani svjetske klupske scene poput Stonebridgea i Felixa. Već za 901. emisiju mogu najaviti ekskluzivni intervju s Joachimom Garraudom, francuskim producentom koji stoji iza singlova i albuma svjetskih zvijezda kao što su David Guetta, Moby, The Eurythmics, OMD i Deep Dish – istaknuo je DJ Max te dodao.
– Za 900. emisiju pripremam dvosatni miks kojim ću pokušati sažeti razdoblje od dva desetljeća koliko emisija postoji, pa vjerujem da će publika uživati u klupskim klasicima.
Podsjećamo na jedinstveni audiovizualni sadržaj, jubilarnu 800. emisiju Dobro došli u klub, snimljenu prije dvije godine na Hrvatskoj radioteleviziji u visokoj razlučivosti (engl. high definition – HD), kvaliteti u kojoj je DJ Max pokazao tehnološki razvoj opreme miksajući glazbu s gramofona, CD playera i USB-ova. Videosnimka 800. emisije dostupna je na Maxovim mrežnim stranicama: http://deejay-max.com.
DJ Max, uz tjedne radijske emisije Dobro došli u klub koje se emitiraju sa srijede na četvrtak od 23.00 do 1.00 na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), radi na svojemu novom albumu i priprema europsku turneju.

Foto: Press