fbpx

Najveći ikada: Freddie Mercury bi danas slavio 72 rođendan

Video…

U kina uskoro stiže Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury

Freddie MercuryFreddie Mercury je rođen na današnji dan 1946. godine u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova – Queen. Ostatak je povijest.
S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.
Freddyjeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde.
Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.
Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody, a u kina uskoro stiže biografski film istog naziva.
Bohemian Rhapsody je priča o ovom legendarnom bandu i njihovoj pjevačkoj legendi – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.
Film prikazuje Freddiejev privatni život, kako se bend suočavao s tolikom slavom, i čega ih je naposljetku sve to koštalo. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie Mercury tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.
Ovaj dugoočekivani film u naša kina stiže 1. studenog, u distribuciji Blitz filma.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fi8UnynPkN8[/embedyt]