fbpx

Kultni Chaplinov Cirkus oduševio publiku!

Zagreb…

Nastavlja se uspješna suradnja u okviru Fil(m)harmonije

CirkusU kultnom zagrebačkom kinu Europa 20., 21. i u subotu 22. studenog prikazan je nijemi film ‘Cirkus‘ Charlieja Chaplina uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića. Ovaj klasik kinematografije i jedna od najboljih filmskih komedija privukao je velik broj zaljubljenika u film i glazbu. U prepunoj dvorani kina Europa na ukupno 5 projekcija u 3 dana posjetitelji su uživali u filmsko-glazbenom Cirkusspektaklu kojim se Zagreb pridružio obilježavanju 125. godišnjice rođenja Charlieja Chaplina diljem svijeta.
Također, ova projekcija ujedno označava nastavak uspješne suradnje Zagrebačke filharmonije i kina Europa. U okviru Fil(m)harmonije dosad su izvedene projekcije ‘Nosferatua’ i ‘Krstarice Potemkin’, a Chaplinov ‘Cirkus’ dodatno je potvrdio popularnost ovog programa među zagrebačkom publikom.
Zbog iznimno velikog interesa publike, dvije projekcije ovog glazbeno-filmskog spektakla biti će ponovljene (također uz pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije) u prosincu – 22. prosinca u 18,00 i u 20,00 sati.

Foto: Press