fbpx

Dmitrij Kitajenko i Lilya Zilberstein u Lisinskom!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Kitajenko, ZilbersteinZagrebačka filharmonija u petak, 14. i subotu 15. studenog ima čast ponovno ugostiti svog umjetničkog savjetnika, jednog od najvećih dirigenata današnjice – Dmitrija Kitajenka i rusku pijanisticu svjetskoga glasa, koja iza sebe ima mnogobrojne nastupe u elitnim koncertnim dvoranama, na najznačajnijim festivalima uz sve velike orkestre današnjice – Lilyu Zilberstein.
Očekuje nas vikend vrhunske glazbe u Kitajenko, Zilbersteinmetropoli – u petak i u subotu Zagrebačka filharmonija u koncertnoj dvorani Lisinski izvest će djela nekih od najvećih skladatelja klasične glazbe:  Bizeta i Rimski Korsakova, kao i neke od najljepših klavirskih koncerata iz skladateljskog pera Rahmanjinova i Prokofjeva. Ljubitelji klavirskih koncerata i oni koji tek požele uživati, čuti i doživjeti istinski glazbeni doživljaj doći će na svoje uz pijanisticu Zilberstein i maestra Kitajenka čiji svaki koncert s Zagrebačkom filharmonijom je izvanredno glazbeno iskustvo. Čista esencija klasične glazbe u interpretaciji ovakvih umjetnika motiv je da već sada nađete način da budete na jednom od koncerata.
Da je riječ o dugoočekivanim koncertima ovih velikih umjetnika govori i to da je koncert u petak rasprodan, a da je za koncert u subotu ostalo još svega stotinjak karata.

Foto: Press