fbpx

2Cellos: Bilo je stvarno veličanstveno – bellissimo Verona

Verona…

2Cellos– Bilo je stvarno veličanstveno ili kako to volimo reći – bellissimo. Bojali smo se da kiša ne pokvari ugođaj jer smo stvarno i mi i publika dugo čekali ovaj spektakl. Ne govorimo puno talijanskog, ali nekoliko naučenih rečenica i energija s publikom su i više nego dovoljni za koncert iz snova. I to je možda razlog što je kiša prestala padati taman pred koncert i nastavila padati nakon – rekli su oduševljeni ni Luka i Stjepan kojima su na ovom koncertu podršku došle dati i njihove obitelji.
12 tisuća obožavatelja sinoć nije puštalo 2Cellos s pozornice amfiteatra Verone. To ni ne čudi jer su Luka Šulić i Stjepan Hauser rado viđeni koncertni gosti u Italiji. Naši slavni virtuozi i talijanska publika već imaju i svoju internu komunikaciju koju i glasnim skandiranjem opisuju jednostavno kao bellissimo (prelijepo).
2CellosSpektakularni koncert je bio proslava njihovog petog rođendana kao i početak europske turneje na kojoj promovirajju i aktualni album ‘Celloverse’. Koncert su započeli klasičnim izvedbama, nakon čega je uslijedio niz hitova. Izvedbe ‘Thunderstruck’, ‘Shoook me all night long’, ‘Highway to Hell’ i osobito ‘Satisfaction’, samo su neke od pjesama koje su digle publiku na noge. Nakon tri bisa, s publikom su se rastali uz Stinga i ‘Fields of Gold’. Kako bi zabilježili sve trenutke rođendanskog slavlja, koncert je sniman s 30 kamera.
Luka i Stjepan sutra, 13. svibnja 2016. godine, nastupaju u Sarajevu, a u ponedjeljak će u Zagrebu u Galeriji Klovićevi dvori najaviti veliki rođendanski koncert u Zagrebu. Bit će to njihov posljednji koncert u sklopu turneje, nakon čega će vrijedni duo završavati novi album.

Foto: Press