Fokus program hrvatskih filmova na Međunarodnom filmskom festivalu
Piše: redakcija On 24 svi., 2016 At 12:21 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Transilvanija…

Fokus programNa 15. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Transilvaniji, koji se održava u gradu Cluj-Napoca od 27. svibnja do 5. lipnja 2016. godine, bit će prikazano niz recentnih hrvatskih dugometražnih igranih filmova, u sklopu programa kojem je u fokusu Hrvatska.
Veliki fokus program prikazuje sedam uspješnih hrvatskih dugometražnih igranih filmova, nastalih u posljednje tri godine. Riječ je o filmovima ‘Ti mene nosiš‘ Ivone Juke, ‘S one strane‘ Zrinka Ogreste, ‘Zvizdan‘ Dalibora Matanića, ‘Kosac‘ Zvonimira Jurića, ‘Takva su pravila‘ Ognjena Sviličića, ‘Život je truba‘ Antonia Nuića i ‘Narodni heroj‘ Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza. Fokus program organiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
Također, u natjecateljskim programima 15. TIFF-a prikazuju se dvije hrvatske manjinske koprodukcije: islandsko-dansko-hrvatski film ‘Vrapci‘ u režiji Rúnara Rúnarssona uvršten je u međunarodni natjecateljski program, dok se rumunjsko-francusko-bosanskohercegovačko-hrvatsko-makedonski film ‘Sieranevada‘ Cristi Puiua prikazuje u nacionalnoj konkurenciji.
Međunarodni filmski festival u Transilvaniji jedna je od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija u Rumunjskoj – prikazuje preko dvjesto filmova, održava niz popratnih industrijskih programa te privlači više od 100.000 gledatelja i preko 800 filmskih profesionalaca. Svi ostali detalji dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Foto: Press

comment closed